Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 17. 06:47, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Idős embereket becstelenítettek meg

Idős embereket becstelenítettek meg

Vádat emelt négy férfi ellen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott Futó Sándor sajtószóvivő pénteken.

A bűnbanda 2006 nyara és 2010 ősze között számos rablást követett el Békés megye déli részén. Az elkövetők a megye különböző településein éjszaka betörtek idős emberekhez, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket azért, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket; a tettesek több esetben megbecstelenítették áldozataikat.

A banda 13 embert fosztott ki. Volt olyan eset, amikor csak 300 forintot tudtak zsákmányolni. A bűncselekmények elkövetéséhez az egyik férfi a fiatalkorú fiát is magával vitte, hogy az őrködjön a sértettek otthona előtt. A pénz megszerzése érdekében az egyik elkövető olyan súlyosan bántalmazott Kevermesen 2007. december 30-án egy 95 éves asszonyt, hogy a nő később belehalt a sérüléseibe. Ugyanez a férfi a vád szerint 2008. május 4-én, Dombegyházon egy 79 éves férfit ölt meg azért, hogy annak a pénzét – 20 ezer forintot – megszerezze.

A főügyészség a négy férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás, szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, súlyos testi sértés és közokirattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után