Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 28. 15:10, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa legnagyobb részének időjárását egy nagy kiterjedésű anticiklon alakítja, a Kelet-európai-síkságon és Dél-Skandináviában derült az ég, ettől délre azonban alacsonyszintű felhőzet borítja a tájat. Ciklonok a Spitzbergák, Spanyolország, az Égei-tenger és a Fekete-tenger térségében örvénylenek, emiatt kontinensünk déli tájain többfelé esik az eső, északon pedig helyenként havazik. A délutáni csúcshőmérséklet eloszlása az elmúlt hetekhez hasonló: a mediterrán térségben 15, 20 fokig is felmelegszik napközben a levegő, másutt azonban -2, +5 fok a jellemző.
A Kárpát-medence időjárását péntek estig előbb az említett anticiklon déli peremén érkező szárazabb levegő alakítja, majd ismét ciklonális mező húzódik térségünk fölé, sokfelé várható csapadék.

Várható időjárás péntek estig:
------------------------------

Csütörtökön napközben nagy területen felszakadozik a felhőzet, legfeljebb északkeleten lehet hószállingózás, majd délutántól nyugat felől fokozatosan beborul az ég. Az éjszaka második felétől egyre többfelé várható csapadék: az ország nagy részén eső, az Északi-középhegység nyugati felén havazás valószínű. A hajnali, reggeli órákban a Dunántúl keleti felén és a főváros térségében havas esőre, sőt ónos esőre is számíthatunk! Az ország nagy részén mérsékelt lesz a légmozgás, de csütörtökön a Kisalföldön élénk, pénteken az Alföldön erős széllökések kísérhetik a déli, délkeleti szelet.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között valószínű, de északkeleten, keleten a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az ország nagyobb részén 1 és 8, a déli és keleti határ menti területeken 9 és 12 fok között várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.