Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 11. 16:17, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
A kontinens legnagyobb részének időjárását többközéppontú ciklonrendszer alakítja. Hatására Európa-szerte változékony, északon és nyugaton hűvös, délen, délkeleten meleg az idő. Többfelé esik az eső Nyugat-Európában, helyenként heves, károkat is okozó zivatarok alakulnak ki a Kárpát-medence térségében, ugyanakkor a szárazföld délnyugati és délkeleti vidékein a napsütésé a főszerep. A legmelegebb ennek megfelelően délnyugaton és délkeleten van, ott 26 és 34 fok közé melegszik fel a levegő. A leghűvösebbet jelenleg a Brit-szigeteken és a Skandináv-félszigeten mérik, 10 és 17 fok között változik a hőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását a medence felett húzódó, egyelőre helyzetét lényegesen nem változtató frontzóna határozza meg, marad a "medárdi" idő záporral, zivatarral.

Várható időjárás kedd estig:
----------------------------

Átmeneti - jobbára rövid - felszakadozások mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, napközben többfelé, éjszaka kevesebb helyen várható zápor, zivatar. Egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat jégesővel, felhőszakadással. A délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számítani kell.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 20 és 26 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.