Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Július 02. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

Idén is segítik a horvát tengerparton nyaralókat magyar rendőrök

Idén is segítik a horvát tengerparton nyaralókat magyar rendőrök

Főleg Zadarban és környékén fognak járőrözni horvát kollégáikkal. Kiküldetésük augusztus végéig szól. Elérésüket két mobiltelefon fogja segíteni.

Július elsejétől Horvátországban is segítik a magyar turistákat a magyar rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken a rendőrség honlapján.

Közleményük szerint a magyarok által egyik legkedveltebb városban, Zadarban három-három rendőr – havi váltásban – augusztus végéig teljesít szolgálatot. Horvát kollégáikkal közös járőrszolgálat keretében Zadarban és a környékbeli településeken, főként a közterületeken lesznek jelen, éttermeket, kávézókat, strandokat ellenőriznek, és alkalmanként parti járőrözést is végeznek.

Az ORFK az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt írta: a magyar rendőrök leggyakrabban elveszett tárgyakkal, tulajdonjoggal kapcsolatos eljárásban, valamint egészségügyi ellátás igénybevételében, továbbá útbaigazításokkal, egyéb figyelmeztetésekkel segítették a magyar turistákat. Ezen felül a rendőrök a magyar állampolgár közlekedési balesetekkel összefüggő eljárásaiban jelentenek segítséget a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a +36206242654 és a +36203436439 mobil elérhetőségeken folyamatosan elérhetők – írta az ORFK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.