Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Július 19. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: Szerk.

Idén is bővelkedett programokban az öko-élménytábor

Idén is bővelkedett programokban az öko-élménytábor

Zöldnyomon járunk - címmel öko-élménytábort szervezett a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár 2021. július 5-9-ig az általános iskolák felső tagozatos diákjainak.

2017 óta szervez a könyvtár Öko-élménytáborokat, melyet a NKA már harmadik éve támogat.

„Idén is nagyon szuper kis csapat gyűlt össze a 6-7-8. osztályos diákokból, akikkel felejthetetlen 5 napot töltöttünk együtt.” – nyilatkozta lapunknak Czibolya Szilvia, a tábor egyik fő szervezője, aki külön köszönetét fejezte ki azon félegyházi sportembereknek és vállalkozóknak, akik partnerek voltak a tábor programjainak megvalósításában.

Szilvi kérésünkre részletesen elmondta az öt nap eseményeit, melyet hallgatva és az egyes programokon készült képeket végignézve nem vitás, hogy valóban élménydús hetet zártak a táborozók.

Hétfő délelőtt a tábori bejelentkezést, adminisztrációt követően megismerkedtek egymással a táborozók és átbeszélték a hét programjait. Eközben két csoportra bontva látogattak el a művelődési központ pincéjébe a „Valaki lakik a város alatt” Szabadulószobába Fekete Krisztián a művelődési ház munkatársának vezetésével. Míg az egyik csoport „szabadulószobázott”, addig a többiek társasjátékoztak, játszottak. A hétfői ebédet a Rózsakert Vendéglőben fogyasztotta el a lelkes csapat. Ebéd után egy kis ejtőzés, majd fagyizás várt a gyerekekre. A délutáni program mozizás volt. A táborozók a Nyúl Péter 2. (Nyúlcipő) című filmet tekintették meg a Petőfi Moziban.

Kedd reggel bicajra pattantak és ellátogattak a Nor-Bike Kerékpár Szaküzlet és Szervizbe, ahol a bolt tulajdonosától, Lajos Norbettől kaptak néhány hasznos tanácsot a kerékpárszereléssel kapcsolatban: pl. hogyan kell kereket cserélni, defektet javítani. Norbi bemutatta milyen kerékpárt érdemes venni, milyen egyéb kiegészítőkkel kell ellátni, ha nagyobb túrára megy az ember.
Ezután a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület felé vették az irányt, ahol Nagy Krisztián és két segítője Mák Zsombor és Fekete Gergely tartott kickbox edzést és bemutatót a diákoknak. Külön köszönet nekik, akik tényleg kitettek magukért és fáradságot nem kímélve a fiatalokkal együtt edzettek.
Az ebédet a keddi napon is a Rózsakert Vendéglőben fogyasztották el a táborozók, majd egy fagyi után a délutánt ismét a sportnak szentelték. Kerékpárra ülve a WoD Factory edző- és fitneszterem felé vették az irányt, ahol már Nagy Viktor várta a lelkes csapatot játékos feladatokkal és erőnléti edzéssel. A nagy meleg ellenére kitartóak voltak a fiatalok, s szépen teljesítették a kihívásokat.

A szerdai napon Kislődre utaztak a Sóbri Jóska élményparkba. A meleget leszámítva a gyerekek szépen teljesítettek a park drótkötél és akadálypályáján. Utána fürdőruhára váltva kipróbálhatták a vízi akadálypályát, a tutajt, a nautic jet-et, a vízi és szárazföldi hófánkot, az airbike-ot és a bobpályát is. Élményekkel telve utaztak haza.

Az idő egyre csak melegedett, de csütörtökön a vízi élményeké volt a főszerep. Vonatra ülve Csongrádra látogattak a táborozók a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodába. Frissítő élmény volt a pancsolás a forgó medencével és a csúszdával. Az ebédet a fürdővel szomszédos Kertvendéglőben fogyasztották el. Egy kis pihenő után pedig sárkányhajózni mentek a Kis-Tisza Vízi-Sport Egyesület szervezésében, Kakuszi Gyöngyi oktató vezetésével.

A pénteki programokhoz is kegyes volt az időjárás, hiszen a Mátrába indult a csapat túrázni. Kellemes volt az idő, nem esett. Mátrafüreden az Oxigen Adrenalin Parknál leszállva a buszról felültek a libegőre, s leereszkedtek a túra kezdőpontjához, a Sástóhoz. A csapat kitartóan küzdött meg a 13 kilométerrel a lankásabb és meredekebb részekkel, a végére üresen hagyva a túrahátizsákokat. Útjuk végén kifáradva ismét libegőre szálltak, hogy visszatérjenek a buszhoz. A nagyobb energiával rendelkező diákoknak, még egy bobpályán való csúszás is belefért levezetésként. Fáradtan indultak haza a kirándulók, teli egy hét élményeivel.

A programot támogatta:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.