Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. November 10. 08:39, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Idegenben is begyűjtötte a három pontot a KHTK

Idegenben is begyűjtötte a három pontot a KHTK

A megyei I. osztályú bajnokság 13. fordulójában Kiskőrösön lépett pályára a listavezető. A két csapat általában szoros mérkőzéseket játszott a korábbi szezonokban.Idegenben is begyűjtötte a három pontot a KHTK.

Kiskőrös LC – Kiskunfélegyházi HTK 2 – 4 (1-3)

Kiskőrös, 200 néző. 2014. 11. 09-Vasárnap 13: 30
Vezette: Wittmann János (Allaga Iván, Szlavikovics Attila)

Kiskőrös: Tóth Z. – Fekete, Cebei, Buzás, Markó, Kriskó, Madácsi, Füleki, Bánszki, Somlyai, Rimár (Gyurián) Vezetőedző: Agócs Zoltán.

KHTK: Oroszi – Vojtovics, Golovics, Sándor, Szabó T., Ábel, Palásti, Csurka, Katona B. (Vékes), Tóth I. (Balog M.), Zs. Juhász (Némedi). Vezetőedző: Némedi Norbert, Edző: Nádasdi Péter.

Gólszerzők: Bánszki (37.), Füleki (75.) illetve Zs. Juhász (6., 29., 57.), Tóth I. (31.)
Jók: Cebei, Füleki, Bánszki illetve Zs. Juhász, Tóth I., Csurka, Oroszi.
Sárga lap: Fekete, Buzás, Füleki illetve Sándor
Piros lap: Golovics (74.)

Az időjárási viszontagságok ellenére jó talajú pálya várta a csapatokat. A vendégek azonnal kézbe vették a játék irányítását, sok helyzetet kidolgoztak és a 6. percben betaláltak, jobb oldalon folyt a támadás, Golovics – Csurka összjátékot követően Zs. Juhász kapott pontos átadást és közelről nem hibázott, 0-1. A félidő további részében kiegyenlített küzdelem alakult ki, mindkét oldalon voltak ziccerek, de a befejezések nem sikerültek.
A listavezető a 29. percben növelte előnyét, Ábel szögletére Zs. Juhász érkezett, és a kapu jobb oldalába fejelt, 0-2. Időnként nyomasztó fölényben játszottak a vendégek, rövidpasszos játékuk ellen nem boldogultak a hazaiak. A 3l. percben ismét a vendégek előtt volt a lehetőség, Tóth I. középen labdát kapott, a felpattanó labdát fejjel megtolta, lefutotta a védőket, és a kifutó kapus felett a kapu közepébe emelt, 0-3.
A hazaiak futottak az eredmény után, küzdöttek tovább és a 37. percben kozmetikáztak az eredményen, egy jobb oldalról beívelt beadásra Bánszki érkezett, megelőzte a védőket és nagy gólt fejelt, 1-3.
Szünet után is folytatódott a lüktető játék, mindkét fél előtt sok lehetőség és kimaradt helyzetek. Az 57. percben a baloldalon Tóth I. lefutotta védőjét, pontos passzára Zs. Juhász érkezett és az ötösről megszerezte önmaga harmadik, csapata negyedik találatát, 1-4.
A hazai csapat dicséretesen küzdött, több gólhelyzetet is kialakítottak, de Oroszi hősiesen mentette meg csapatát a góltól. A 75. percben Füleki tört kapura, már gólhelyzetben volt, amikor Golovics belépője nem sikerült. A megítélt büntetőt Füleki értékesítette, 2-4.

A mai mérkőzésen a vendégek szinte végig domináltak, a 31. percben már három góllal vezettek. A hazaiaknak futni kellett az eredmény után, küzdöttek és kihasználták a vendégek hibáit, és két gólt szereztek. Összességében a jobb erőkből álló vendégcsapat megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

Némedi Norbert, KHTK: Az időjárási viszonyokhoz képest jó pályán játszottunk, így tudtuk játszani, ami az erősségünk, a rövidpasszos játék. A mérkőzés jelentős részében sikerült dominálni, ami gólok számában is megmutatkozott, de legalább 4-5 nagy helyzetet kihagytunk. A Kiskőrös nem adta fel, próbáltak támadni, egy gólt mi ajándékoztunk nekik.
A második bekapott gól mellé az a negatívum, hogy piros lapot is összeszedtünk, a jövő héten rangadót játszunk, így ez érzékeny vesztesség.

Agócs Zoltán, Kiskőrös: A Kiskunfélegyháza ennyivel jobb volt, mint a mi csapatunk. Félóra után háromgólos hátrányba kerültünk, de a csapat nem adta fel, próbáltunk kapaszkodni. A csapat küzdő szelleme dícséretes volt.

U-21-es mérkőzés eredménye:
Kiskőrös LC – Kiskunfélegyházi HTK 1 – 1 (0-0)
Gólszerzők: Horváth Róbert illetve Rácz Tamás Zoltán.

Varga Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.

2024. Április 22. 11:36, hétfő | Helyi sport

A hétvégén is bizonyítottak a félegyházi birkózók

A hétvégén válogatott versenyzőink mérettették meg magukat különböző nemzetközi versenyeken határon innen és túl.