Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 08. 17:06, szerda | Külföld
Forrás: HVG

Ide utaznak a magyarok a terror sújtotta Tunézia helyett

Ide utaznak a magyarok a terror sújtotta Tunézia helyett

Törökország és Egyiptom profitál leginkább abból, hogy Tunézia mellőzötté vált a magyar turisták körében – mondták utazásszervezők a Világgazdaságnak.

Törökország és Egyiptom profitál leginkább abból, hogy Tunézia mellőzötté vált a magyar turisták körében – mondták utazásszervezők a Világgazdaságnak. A merényletek jelentősen visszavetették a tunéziai turizmust, bár az ország vezetése próbálkozik a trend visszafordításával.

Tartós visszaeséssel számolhatnak a magyar utazási irodák a Tunéziában történt szállodai tengerparti mészárlás miatt. A kedvelt úti cél helyébe Törökország és Egyiptom lép – írta a szerdai Világgazdaság.

Mint ismeretes, júniusban 38 áldozatot követelt a szúszai vérontás, márciusban pedig a Bardo Múzeumban követtek el húsz halottal járó merényletet. A kormány mindent elkövet, hogy visszaállítsa a rendet, és újra odacsábítsa a turistákat, a merénylet óta 1600 fegyveres rendőr őrzi a tengerparti szakaszokat, és további 19 ezer fős állomány biztosítja a többi, turisztikailag frekventált helyszínt. Emellett a tunéziai kormány állami támogatásban részesíti az utazásszervezőket, kifizeti nekik a repülőgépeken üresen maradt helyek árát.

Mindez azonban nem sokat segít, a jelenlegi heti két tunéziai járat 50-60 százalékos kihasználtsággal száll fel Budapestről, ráadásul korábban heti 5-6 gépet indítottak az utazásszervező cégek.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke szerint Tunézia helyett – amely az elmúlt húsz évben többször is vezette a magyar utazási toplistát – Egyiptomba, Törökországba és Bulgáriába indulnak a magyarok, de felértékelődött Horvátország is. Ez a trend egyébként már évekkel ezelőtt elkezdődött, most nem várható drasztikus átrendeződés Molnár Judit szerint.

Komora Zoltán, az IBUSZ Utazási Irodák vezérigazgató-helyettese átfoglalási adatok alapján viszont arról számolt be, hogy Tunézia merényletek miatti mellőzöttségéből Törökország profitál. A Neckermann vezetője viszont úgy tapasztalta, hogy korábban Tunéziát választó utasaik most Görögország, Spanyolország vagy Törökország iránt érdeklődnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.