Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. Július 24. 12:46, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Huszonkilenc embert találtak Zalában egy teherautóban

Huszonkilenc embert találtak Zalában egy teherautóban

Két külföldi férfi 29 illegális bevándorlót próbált Olaszországba juttatni egy bútorszállító teherautóban, amelyet Zalában állítottak meg a pénzügyőrök - tájékoztatta a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense

Juhászné Prantner Etelka közölte: egy román és egy görög állampolgár arra szerződött, hogy 29 illegális bevándorlót juttat el Olaszországba. Költöztetőknek álcázták magukat, és az ingóságok közé bújtatták az embereket.

Amikor az egyenruhások megállították a német rendszámú teherautót Zala vármegyében, a sofőr és a társa azt állította, hogy bútorokat, valamint költöztetődobozokat visznek, erről egy fuvarokmányt is mutattak a járőröknek.

A szemmel láthatóan túlsúlyos jármű valódi rakományát ezután fedték fel a NAV munkatársai. A rekkenő hőségben négy nő és huszonöt férfi fulladozott a raktérben, a körülményeket vélhetően nehezen vagy egyáltalán nem bírták volna ki az utazás végéig.

A pénzügyőrök a két embercsempészt és utasaikat a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak adták át.

Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az illegálisan szállított külföldiek közül bevallásuk szerint ketten indiaiak, tizenhárman Srí Lanka-iak, illetve ugyanennyien pakisztániak voltak, egy ember pedig bangladesi állampolgárnak vallotta magát.

Az embercsempészek ellen büntetőeljárást indítottak.

Fotó: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.