Városlista
2022. július 4, hétfő - Ulrik

Hírek

2022. Május 15. 12:25, vasárnap | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált Félegyházán

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg a Kiskun Országos Mazsorett Fesztivált Félegyházán

A szokásokhoz hűen felvonulással vette kezdetét Kiskunfélegyházán a Városalapítók Hete kiemelt programjaként a Mazsorett Fesztivál május 14-én.

- A fesztivál jó alkalom arra, hogy ünnepeljük azokat a csoportokat, akik már többször is eljöttek a kiskunfélegyházi mazsorett fesztiválra és szeretettel üdvözöljük azokat, akik először vannak itt közöttünk – mondta köszöntő beszédében az esemény háziasszonya Csányi Dorka, majd köszöntötte a megjelent csapatokat.

Kiskőrösről az Orchidea, a Gyöngyszem, a Csillagfény csoportok, Szeghalomról a Szivárvány, Vésztőről a Napfény csoport, Füzesgyarmatról a Napsugár csoport, Egerből a Kristály, a Holdfény, a Hajnalcsillag csoportok, Zsadányról a Harangvirág csoport, Soltról a Szivárvány, az Aranymosoly csoportok vettek részt a megmérettetésen a kiskunfélegyházi Aranyeső, Pitypang és felnőtt csoportjai mellett.

Az ünnepélyes bevonulást követően Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez. Beszédében kiemelte, hogy Kiskunfélegyháza életében a mazsorett fesztivál hosszú évek óta fontos szerepet tölt be, így most is – az immár 248 évvel ezelőtt városi rangot kapott városnak. Hozzátette, hogy a jeles esemény mindig a Városalapítók Hete programsorozatának megnyitója is egyben.

- Büszkék vagyunk arra, hogy otthont adhatunk ennek a rendezvénynek és büszkék vagyunk arra, hogy immár 30 éve fellépnek Kiskunfélegyházán a mazsorettesek, és színesítik a programokat a város életében. Köszönhető ez Jankovszky Zoltánné Andreának, aki 30 éve vezeti az egyesületet és rendezi ezeket a versenyeket – mondta a polgármester, majd azt is elárulta, hogy személyes kötődése is van a mazsoretthez, felesége Andrea és lánya Dorka – aki a mostani fesztivál műsorvezetőjeként volt jelen –mazsoretteztek annak idején.

A Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület és a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség közös rendezvénye ezúttal is biztosította a kellemes szórakozást az érdeklődők számára. A versenyzők négy korcsoportban mutathatták be produkciójukat, melyet szakmai zsűri bírált.

Az eredményekről a későbbiekben számolunk be.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 18:13, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 13. vasárnap – 2022. július 3.

2022. Július 03. 10:15, vasárnap | Helyi

Extrém hőség és bokáig érő homok

A IUSTITIA Sport és Kulturális Egyesület a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságával közösen szervezte meg az idei Futó-homok Félmaratont július 2-án a bugaci homoktengerben.

2022. Július 03. 07:54, vasárnap | Helyi

Életet mentettek a bajai rendőrök

Felakasztotta magát, de a járőrök időben érkezve megmentették az eszméletlen férfi életét.

2022. Július 03. 07:45, vasárnap | Helyi

Traktorátadás a kunszállási aratóünnepen

Július 2-án, szombaton rendezték meg Kunszálláson az aratóünnepet.