Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 10. 15:08, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Huszonkétszer lobbant fel a hétvégén a „piros virág”

Huszonkétszer lobbant fel a hétvégén a „piros virág”

Az elmúlt hétvégén a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 22 tűzesettel és hét műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Kiskunfélegyháza külterületén két hektáros területen lábon álló gabona égett, pénteken délután. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók tüzet két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották. A tűzoltók munkáját egy erőgép segítette, mellyel a területet körbetárcsázták.

Nyárlőrinc és Kapásfalu között, a 44-es főút 22-es kilométerszelvényénél egy személygépjármű árokba hajtott és felborult, pénteken délelőtt. A gépjármű vezetőjét a mentőszolgálat szakemberei a helyszínen ellátták. A tiszakécskei önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a helyszínt a rendőrségnek átadták.

Szombaton reggel Kecskemét határában, az 5-ös számú főút 74-es kilométerszelvényénél egy kisteherautó és egy személyautó összeütközött. Személyi sérülés nem történt. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították.

Dunatetétlennél, az 53-as főút és 5304-es út kereszteződésénél két személygépjármű ütközött össze szombaton éjszaka. A balesetben egy ember sérült meg. A solti hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították.

Soltvadkerten lakásba történő behatoláshoz kérték a soltvadkerti önkormányzati tűzoltók segítségét, vasárnap hajnalban. A tűzoltók a lakásba bejutottak, majd a segítségre szoruló személyt a mentőknek átadták.

Vasárnap délelőtt Kiskunhalason, a Széchenyi utcában egy nagyméretű faág villanyvezetékre dőlt és lakóházat veszélyeztetett. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók a veszélyes faágat eltávolították.

Vasárnap délután Kecskeméten a Gyenes Mihály tér egyik lakásának fürdőszobájában jelzett a szén-monoxid-érzékelő. A megyei katasztrófavédelmi műveletei szolgálat mérései igazolták, hogy a veszélyes gáz jelen van a fürdőszoba légterében. A kéményseprő-ipari közszolgáltató is a helyszínre érkezett. Személyi sérülés nem történt.

Jánoshalma és Mélykút között nagy mennyiségű trágya égett vasárnap délután. A jánoshalmi önkormányzati és a bajai hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, majd a helyszínt átadták a tulajdonosnak.

Tűzesethez riasztották a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltókat, vasárnapról hétfőre virradóra. Kiskunfélegyházán, a Szent Imre herceg utcában egy száz négyzetméteres melléképület égett teljes terjedelmében. Az épület mellett található garázs tetőszerkezetét 3-4 négyzetméteren, és a szomszédos telken lévő lakóház tetőszerkezete is pár négyzetméteren érintette a tűz. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A melléképületből a tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt kihozott két propán bután gázpalackot. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn hajnalban érkezett a jelzés, miszerint Városföldön a Felszabadulás útján egy garázs ég. A helyszínen tartózkodó rendőrök a tüzet eloltották. A garázsban öt négyzetméteren bútorok égtek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a helyszínt átvizsgálták.

Hétfőn délelőtt Kecskeméten a Sutus soron felborult egy személygépkocsi. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a mentők egy sérültet kimentettek a kocsiból. A tűzoltók áramtalanították a járművet.

Tűzesethez riasztották a jánoshalmi önkormányzati és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat hétfőn délután. Kunfehértón, a Rákóczi utcában egy vegyeskereskedés külső klíma egysége égett. A tűzoltók az épületet áramtalanították és egy vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Orgoványon, a Dankó Pista utcában egy családi ház mellett lévő melléképületben fagyasztó szekrény kigyulladt, hétfőn este. A tüzet a lakók eloltották. Az orgoványi önkéntes tűzoltók a helyszínt átvizsgálták, az épületet átszelőztették.

A hosszú hétvégén 16 esetben riasztották Bács-Kiskun megye tűzoltóit szabadtéri tűzesethez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.