Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Október 09. 07:41, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Huszadik lett női csapatunk, lólengésben Berki Krisztián indul

Huszadik lett női csapatunk, lólengésben Berki Krisztián indul

A magyar női csapat huszadik helyen végzett a tokiói olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokság szombati versenynapján.

Draskóczy Imre vezetőedző tájékoztatása szerin a Divéky Luca, Böczögő Dorina, Austin Sheppard, Lónai Hajnalka, Gombás Laura, Nagy Orsolya összeállítású együttes jól tornázott, mindössze három rontás volt, felemáskorláton Divéky, gerendán pedig Böczögő és Sheppard hibázott.

Összességében a magyar női válogatott előrelépett, ugyanis az elmúlt tíz év legjobb helyezése a 21. pozíció volt a 2003-as anaheimi vb-n. Mindez az olimpiai kvóta szempontjából ugyanakkor azt jelenti, hogy csapatként nem szerzett kvalifikációt a magyar válogatott, amely 203,654 ponttal zárt.

Egyéni összetettben Austin Sheppard szerepelt a legjobban, aki 52. helyen végzett a 216 versenyzőből, ráadásul Böczögővel ugrásban „finálé közeli” helyezéseket gyűjtött be, Sheppard 11., Böczögő 14. lett. Ez azt jelenti, hogy Sheppard a harmadik számú tartalék az ugrás fináléjában. Felemáskorláton Sheppard 69., Böczögő 71. lett, gerendán 93. helyével Gombás szerepelt a legjobban, talajon pedig Böczögő a 65. helyével.

Eldőlt, hogy a lólengés Európa-bajnoka, Berki Krisztián még nyújtón és gyűrűn indul majd. Berki úgy utazott ki, hogy bokájával probléma volt, lába nem jött kint teljesen helyre, így az ugrást kihagyja. Mint ismeretes, az olimpiai kvótához Berkinek lovon érmes helyezés szükséges, a másik két szeren pedig az átlag pontszám 85 százaléka. (pr)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.