Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 02. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Világgazdaság

Húsvétkor nem a mobil és a tévé a menő

Húsvétkor nem a mobil és a tévé a menő

Minden ünnep előtt a szokásosnál többet költenek a vásárlók, a slágertermékek azonban nagyon különbözőek. Az Extreme Digital elárulta, miket vesznek a magyarok húsvét környékén.

A mobilok, tévék és háztartási nagygépek eladása nagyot emelkedett karácsony előtt, húsvét környékén viszont a játékok, a barkácstermékek és a kerti bútorok eladása ugrik meg jelentősen – tudta meg a Világgazdaság az Extreme Digitaltól.

Ha márciusban épp nem havazik, hanem az évszaknak megfelelően kellemesebb az idő, a barkácstermékek és kerti bútorok, eszközök eladásai is megnőnek.

A játékok terén 30-35 százalékos, a barkácseszközöknél 50 százalékos a forgalomnövekedés, a kerti kategóriában pedig duplázódnak az eladások.

A játék és a barkácseszközök mellett ilyenkor megnövekedik a kerti bútorok, kültéri sport- és játékeszközök, valamint a kempingfelszerelések iránt is az érdeklődés.

Tavasszal az Extreme Digitalnál a barkácstermékek között általában öt különböző akkus fúró-csavarozógép az abszolút kedvenc, emellett multigépeket, mérőműszereket, fűrészeket és csiszolókat vásárolnak a legtöbben. Elmondható, hogy a Bosch és a Black&Decker termékek uralják ezeket a kategóriákat.

A kerti termékek közül a fűnyíró a legnépszerűbb, valamint a különböző szegélynyírók, fűszellőztetők, sövényvágók és fűrészek.

A fűnyírók között az elektromos gépek aránya a legnagyobb, 85 százalék, az akkus a legkisebb 2 százalék, a benzines pedig 12 százalék. Egyelőre a robotfűnyíró aránya pici – de az ár miatt ez érthető is –, mindössze 1 százalék.
A toptermékek között vannak az olyan takarítóeszközök is, mint a gőz- és száraz-nedves tisztítók. Ez alapján a Bosch , az Al-ko, a Kaercher, a Gardena, a Black&decker és a Fiskars márkák a legnépszerűbb, legkeresettebb brandek az oldalon.

Húsvétra újabban sokan ajándékoznak játékot a gyerekeknek. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a Lego (Duplo, Classic,City, Friends, Juniors) , a társasjátékok, és a kreatív játékok forgalma növekszik meg igazán. A trend az elmúlt években nem változott. Átlagosan 4-5 ezer forintot költenek a magyarok játékokra, de az eladott Lego játékok átlagára kicsit magasabb, 6500 forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.