Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. December 03. 15:19, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: markáns lehűlés jön

Humánmeteo: markáns lehűlés jön

Bár szerdán nem érkezik front a térségbe, a markáns lehűlés azonban így is jelentős megterhelést ró a szervezetünkre.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint szerdán anticiklon alakítja időjárásunkat. Éjszaka erősen lehűl a levegő, helyenként akár mínusz 10-13 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, valamint több helyen képződhet sűrű, zúzmarás köd. A fagyos időben többeknél jelentkezhetnek görcsös panaszok, így fejfájás, izom- és hasi görcsök.

Egyes területeken napközben is tartósan megmarad az éjszaka képződött köd, amihez hószállingózás és fagypont alatti csúcshőmérséklet is társulhat. A borús, fényszegény időben sokaknál hangulati zavarok léphetnek fel: a levertség mellett szokatlan fáradékonyságot tapasztalhatunk. Mindez a munkahelyi, illetve iskolai teljesítőképességet is rontja.

Maga az időjárás sem kedvez a szabadtéri programoknak, ráadásul a légszennyezettség mértéke is fokozódik, főként északkeleten. Érdemes tehát zárt helyen tölteni a napot, ha pedig elindulunk valahova, öltözzünk kellően melegen és rétegesen, mert a hőérzet nagyon alacsonyan alakul.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 13:45, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Július 09. 08:18, csütörtök | Helyi

Idén is lesz Kurultaj

A rendezvény célja a dicső lovasnomád elődökre való közös megemlékezés. A Magyarság legnagyobb hagyományőrző eseményére minden magyar lovas-hagyományőrzőt szeretettel várnak.

2020. Július 09. 08:06, csütörtök | Helyi

Újra kánikula várható, hétvégén azonban akár tíz fokkal is hűvösebb lehet

A következő két napban egyre melegebb levegő áramlik hazánk fölé, így pénteken már országszerte kánikula várható.

2020. Július 08. 17:06, szerda | Helyi

Egy nappal eltolódott a szúnyogirtás időpontja

A szolgáltató ezúton tájékoztatja Kiskunfélegyháza város lakosságát, hogy a szerdára tervezett szúnyogirtás a munkák torlódása miatt csütörtökön, napnyugta után lesz.