Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2019. Január 24. 17:15, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: kínzó péntek jön

Humánmeteo: kínzó péntek jön

Pénteken kettősfronti tünetekre kell készülni, azaz mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek.

A Meteo Klinika humánmeteorológiai előrejelzése szerint pénteken okklúziós front vált majd ki kettősfronti hatást, emiatt meleg- és hidegfronti tünetek egyaránt jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél: fejfájás, vérnyomás- és keringési problémák léphetnek fel. Sokan álmatlanságot és egyéb alvászavarokat is tapasztalhatnak, ezért érdemes időben lefeküdni aludni, hogy mérsékelhessük a másnapi fáradtságot.

Az elkövetkező napokra továbbra is a hideg, télies időjárás marad a jellemző, az alacsony hőmérséklet és a nyirkos levegő pedig különösen az ízületi panaszokkal élőknél fejt ki negatív hatást. Kopásos és gyulladásos jellegű végtagfájdalmak fellépése esetén javasolt a karok és lábak időnkénti tornáztatása, a kíméletes mozgás ugyanis enyhítheti a fájdalmas tüneteket.

Ami az autós közlekedést illeti, sokfelé havas, csúszós útszakaszokkal kell számolni, ezáltal fokozódik a balesetek kockázata. Ajánlatos kerülni a hirtelen fékezéseket és irányváltoztatásokat, inkább vezessünk lassabban, valamint tartsunk nagyobb követési távolságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.