Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Február 19. 16:59, szerda | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Humánmeteo: fájdalmas csütörtök jön

Humánmeteo: fájdalmas csütörtök jön

Csütörtökön egy gyenge hidegfront halad át felettünk, ami sokaknál okozhat enyhébb panaszokat. Sokfelé erős lesz a szél is, ami jelentősen csökkentheti a komfortérzetet.

Csütörtökön hajnalban egy gyenge hidegfront érkezik északnyugat felől, és még napközben át is halad felettünk - írja a Meteo Klinika. A front nem lesz erős, de a fokozottan érzékenyek enyhébb fejfájást tapasztalhatnak. Az érintetteknek érdemes sokat pihenni és növelni a folyadékbevitelt is. Egyeseknél fokozódhat a görcshajlam és az ízületi bántalmak.

Gondot okozhat a szeles idő

Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, a gyerekek élénkebbé, szétszórtabbá válhatnak. A szabadban ingadozó hőérzetre készüljünk, a mért értékeknél több fokkal is alacsonyabb lesz a hőérzetünk. A pollenterhelés közepes, a mogyoró, az éger és a tiszafafélék virágpora okozhat tüneteket az arra allergiásoknál. Tüsszögés, orrfolyás jelentkezhet, de akár könnyezést, szemviszketést is tapasztalhatunk.

A közlekedést nyugaton és a középső országrészben erős széllökések nehezíthetik, ezen kívül többfelé a megszokottnál türelmetlenebbek lehetnek a sofőrök. Érdemes kissé korábban elindulni a hosszabb utazásra, és lassabban, körültekintőbben vezetni! Északon, északkeleten eleinte előfordulhatnak nedves útszakaszok is.

Címkék: szél, széllökések

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.