Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Május 27. 19:18, vasárnap | Helyi

HR trendek 2018

HR trendek 2018

2018 ismét egy mozgalmas, újításokkal teli évnek tűnik HR tekintetében, pont úgy, mint az előzőek.

Mivel jelenleg a munkaerőpiacon jelentős munkaerőhiány uralkodik, így a dolgozni vágyók alkupozícióban vannak, valamint a munkáltatóknak is lehetőségük van többféle foglalkoztatási forma kialakítására, mint például a munkaerő-kölcsönzésre. Ugyanez igaz a HR-re is, ideje még tovább fejlődni és alkalmazkodni a már felgyorsult, folyamatosan digitalizálódó világhoz.

Kár tagadni, minden területen kezdi átvenni a fő pozíciókat a csúcstechnológia. Gondoljunk csak arra, hogy már a mobilunkkal is fizethetünk, vagy micsoda adás-vételi terep manapság az internet. Lassan több tranzakciót bonyolítanak digitálisan, mint egy szaküzletben. Ehhez pedig fel kell zárkózni, nincs mese.

Régebben elég volt egy pár szavas hirdetés munkaügyben és tolongtak a munkavállalók. Manapság fontos, hogy jól legyen megfogalmazva és jó helyen legyen közzétéve, mert attól függ, hogy elérik-e a célközönséget és ha igen, kiket talál meg. Ebből kifolyólag is tudomásul kell venni, hogy még a HR-nek is digitálissá kell válnia. Több helyen már okos algoritmusokat, esetlegesen robotokat alkalmaznak arra a célra, hogy a jelentkezők önéletrajzait számon tartsa, szortírozza, valahol pedig chatrobotot, hogy válaszoljon a gyakran ismételt kérdésekre. Ezidő alatt az emberi munkaerő tud hasznos beszélgetést folytatni néhány ígéretesnek tűnő, lehetséges munkavállalóval. Fontos újítás továbbá az, hogy nem csak személyesen lehet állásinterjút lefolytatni, hanem már videochaten is, így időt és energiát spórol a vállalkozás.

Több helyen „alkalmaznak” robotokat a monoton, unalmas munkák elvégzésére, ami gyorsabb is, arról nem is beszélve, hogy a robot nem tudja unni a munkáját. Ezáltal az emberi munkaerő felszabadul és koncentrálhat a kreativitást, innovatív megoldásokat igénylő feladatokra.

Abból kifolyólag, hogy munkaerőhiánnyal néz szembe a piac, a munkáltatóknak is körültekintően kell eljárniuk, úgy kell bánniuk a munkatárs jelöltjeikkel, hogy ha esetleg mégsem alkalmazzák, de a későbbiekben szükségük lehetne rájuk, akkor szívesen jöjjenek vissza. Éppen ezért fontos, hogy korrektül bánjanak a jelöltekkel, úgy, ahogy ők is elvárnák, hogy velük bánjanak.
Aki versenyképes akar lenni a továbbiakban, azoknak meg kell fontolni, hogy hasznosítják a fentieket. Ha pedig valaki úgy érzi, hogy szeretne tanácsot kérni egy szakértő csapattól az aktuális trendek terén, forduljon bátran a MADS Marketing Kft. csapatához

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.