Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 22. 10:34, szerda | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Hová forduljunk tüneteinkkel?

Hová forduljunk tüneteinkkel?

Egy hirtelen kialakult betegségtünet kapcsán nem mindig tudjuk, hová forduljunk. Ebben segít az interambulance.hu tájékoztatója.

- A háziorvosunkat keressük fel új keletű, de az életet nem veszélyeztető tüneteinkkel. Hatáskörébe tartozik a teljes körű kivizsgálás, szakambulanciára való beutalás, idült betegségeknél a kórházi elhelyezés. Felírja a rendszeresen szedett gyógyszereinket, véleményt ad a munkaalkalmasságra, a jogosítványhoz. Feladata a táppénzbe vétel is.

- Az orvosi ügyelet nem éjjeli háziorvos, beteget sem szállít. A pácienseket az ügyelet ambulanciáján, házhoz hívás esetén a lakhelyükön látják el. Ha úgy ítéli meg, a beteget beutalja a területileg illetékes kórház megfelelő osztályára. A sérülések, törések vizsgálata, látlelet kiadása az ügyeletes baleseti kórház ambulanciáján történik. Ide beutaló nem szükséges.

- A mentőket kell értesíteni (104-es szám, ingyen hívható), ha életveszély áll fenn, a beteg nagy mennyiségű vért veszít, nem kap levegőt, eszméletvesztés után nem tér magához, csillapíthatatlan fájdalma van, zavarttá válik, ön-, illetve közveszélyes. Híváskor számoljunk be a tünetekről, adjuk meg a pontos helyszínt és a telefonos elérhetőséget. Sokat segít, ha egy szomszéd vagy hozzátartozó a ház előtt várja az érkező segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.