Városlista
2021. december 4, szombat - Barbara, Borbála

Hírek

2021. Október 15. 13:24, péntek | Helyi
Forrás: ugyeszseg.hu

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

Horgászboltba tört be a zsályakereskedő

Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki a lakásán több mint fél éven át cigarettapapírba csavarva „zsályát” árult. Emellett barátnőjével egy horgászboltba is betörtek, ahol közel 1 millió forinttal károsították meg a bolt tulajdonosát.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi 2020 augusztusától 2021 áprilisában történt őrizetbe vételéig a lakásán napi rendszerességgel értékesített „zsálya” fantázianevű dizájner drogot. A növényi őrleményt cigarettába tekerte és rendszeres vevőinek cigarettánként 1.000 forintért adta el. A kiskunfélegyházi rendőrök a vádlott lakásából kilépő vevőktől a megvásárolt „zsályát” lefoglalták és a kereskedőt őrizetbe vették.

A férfi a dizájner drog kereskedés mellett 2021. január 2-án, éjjel, a barátnőjével horgászásból hazafelé tartva egy fém lábráccsal betörte egy horgászbolt kirakatát, majd a törött ablaküvegen keresztül bejutva horgászbotokat, orsókat és bottartó zsákot lopott el. Eközben kérésére barátnője a bolt környékén figyelte, jön-e valaki. Miután a lopott holmit hazavitték, visszamentek az üzlethez és ismét annyi botot markoltak fel, amennyit elbírtak. A tolvaj páros a bolt tulajdonosát összesen közel 1 millió forinttal károsította meg. A nyomozók a horgászfelszerelés egy részét a férfi lakásán lefoglalták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett, női társával együtt lopás bűntettével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

A fotók a helyszíneléskor készültek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 04. 11:47, szombat | Helyi

Miért jó adni (és nem csak karácsonykor)?

Világszerte szeretteink megajándékozása a karácsony egyik legjellegzetesebb szokása, amely a tudomány szerint legalább annyira pozitívan hat magára az ajándékozóra is, mint arra, akit meglepnek az ajándékkal.

2021. December 04. 11:46, szombat | Helyi

Államilag hitelesített szoftverrel törölhetők véglegesen a tartós adathordozókon tárolt adatok

Az új megoldás főként akkor tesz jó szolgálatot, ha az eszköztől gazdája megválna, és nem akarja, hogy az új tulajdonos hozzáférjen a rajta tárolt személyes adatokhoz.

2021. December 03. 19:27, péntek | Helyi

Kamion és kisbusz karambolozott az 542-es főúton

A tűzoltók Kiskunfélegyháza térségében végzik a mentést.

2021. December 03. 11:16, péntek | Helyi

Árokba csapódott egy autó az 5-ös főúton

A baleset a Kiskunfélegyháza és a petőfiszállási elágazás közötti szakaszon történt.