Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 22. 14:18, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Hoppál: Bajnai Gordon valljon színt a marihuána esetleges legalizálása ügyében!

Hoppál: Bajnai Gordon valljon színt a marihuána esetleges legalizálása ügyében!

A Fidesz szóvivője arra szólította fel Bajnai Gordont hétfői budapesti sajtótájékoztatóján, valljon színt, van-e olyan paktum előkészületben, amely lehetővé tenné politikai támogatásért cserébe a marihuána legalizációjának beépítését programjukba.

Hoppál Péter kifejtette: fel kell tenni a kérdést, mire készül Bajnai Gordon, miután egy hétvégi rendezvényen, ahol felmerült a marihuána esetleges legalizációja, részt vett egyik legfőbb szövetségese, Juhász Péter, aki az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért egyik társelnöke.
A kormánypárti politikus szerint nagyon fontos, hogy Magyarország tartson ki azon álláspontja mellett, hogy egy ilyen elképzelés "nem juthat kormányprogramra". Bajnai Gordonnak színt kell vallania, van-e előkészületben olyan paktum, amely támogatásért cserébe esetleg a drog legalizációját beépítené programjukba.
Hoppál Péter azt mondta, kétmillió szülő várja a fejleményeket, és ő maga háromgyermekes családapaként is meg van döbbenve, hogy ez a kérdés felmerülhet.
Kiemelte: semmilyen politika erő Magyarországon nem léphet ilyen politikai útra, ezért felszólítják Bajnai Gordont, hogy semmilyen politikai támogatásért cserébe, semmilyen módon ne szövetkezzenek ilyen kérdésben.
Az Együtt 2014-nek nincs elfogadott drogpolitikája, közös álláspontja erről a kérdésről - mondta Bajnai Gordon hétfői sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy Juhász Péter, az Együtt 2014 társelnöke a hétvégén részt vett a marihuána orvosi célú legalizálásáról szóló párbeszéd megindítását sürgető tüntetésen. A volt kormányfő azt mondta, Juhász Péter magánemberként, velük nem egyeztetve ment oda. Bajnai Gordon kérdésre hozzátette: pártjának nincs olyan állásfoglalása, amely támogatná a drogliberalizációt, és ő személy szerint nem támogatja azt.
Kérdésre válaszolva Hoppál Péter azt mondta, ha Bajnai Gordon úgy nyilatkozott, hogy elhatárolódik ettől az iránytól, akkor ezt örömmel fogadják, de még nem hallotta, "hogy ez felmerült volna".
Az orvosi marihuána legalizálásáról szóló párbeszédet sürgetnek civilek, szervezésükben több mint kéttucatnyian jelentek meg Budapesten, az V. kerületi Városháza parkban szombaton. A szervezők elmondták, azt szeretnék, ha Magyarországon is elindulhatna egy szakmai egyeztetés a kérdésről civilek, orvosok, politikusok és szociális szakemberek között.
A rendezvényen megjelent Juhász Péter, a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség társelnöke, a Milla Egyesület korábbi vezetője is. Juhász Péter neve a könnyű drogok legalizálását célul tűző Kendermag Egyesület vezetőjeként vált ismertté.
A Fidesz szóvivője arról, hogy Bajnai Gordon országjáró körútra indul azt mondta: a Fidesz úgy ítéli meg, hogy Bajnai Gordon politikáját az emberek már jól ismerik, egy évig kormányfőként láthatták teljesítményét, amikor gyakorlatilag kizárólag az IMF-hitelre építve kormányzott. Ennek eredménye pedig ismert, olyan mélyponton a magyar gazdaság még nem volt, mint az ő kormányzása idején. Ha most megpróbálná elhitetni az emberekkel, hogy milyen kiváló gazdaságpolitikát folytatna, mindenkit óv attól, hogy bedőljenek neki.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország