Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Október 10. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Honosított egzotikus gyümölcsök

Honosított egzotikus gyümölcsök

Ki gondolná, hogy a sokak által szívesen fogyasztott egzotikus gyümölcsök közül már vannak olyanok is, amelyek otthonunkban is megtermelhetők.

Megfelelő tápoldatozással, ápolással és sok napfénnyel akár egy trópusi ültetvényt is varázsolhat az ablakpárkányára.

Gránátalma
A maradék gyümölcshúst távolítsa el a magról. Ez egy alapos átmosással végrehajtható, majd áztassa vízben 1-2 napig, hogy megduzzadjanak a magok. Ezután ültesse földbe úgy, hogy kb. fél cm mélyen legyenek a magok. Mivel nehezebben kelnek ki a magok, ezért érdemesebb a dugványozással próbálkozni, ha van rá lehetőségünk. A következőképpen járjunk el: kb. 30 cm-es lemetszett gránátalma ágat állítsunk vízbe, majd gyökeresedés után ültessük el.

Ananász
Egészséges növény ún. levél üstökét szelje le, ami tulajdonképpen a gyümölcs felső része, ahol a zöld levélkék találhatók. Ezt az ananászdarabot hagyja egy-két napig szellős helyen száradni. Ezután ültesse be homokkal kevert földbe és húzzon a tetejére egy zacskót. 4-6 hét alatt meggyökeresedik. Ezután más teendője nincs, mint hogy eltávolítja a zacskót és tartsa a növényt meleg helyen.

Avokádó
Szúrjon az avokádó megtisztított magjába 3-4 fogpiszkálót oldalról csillag alakban és helyezze vízzel teli edénybe úgy, hogy csak a mag alja érjen a vízbe. Az edény szélén lévő fogpiszkálók fogják fenntartani a magot. Amikor kicsírázik és gyökeret ereszt ültesse homokos földbe és tartsa meleg, napos, minél világosabb helyen. Időnként tápoldatozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.