Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2015. Október 10. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Honosított egzotikus gyümölcsök

Honosított egzotikus gyümölcsök

Ki gondolná, hogy a sokak által szívesen fogyasztott egzotikus gyümölcsök közül már vannak olyanok is, amelyek otthonunkban is megtermelhetők.

Megfelelő tápoldatozással, ápolással és sok napfénnyel akár egy trópusi ültetvényt is varázsolhat az ablakpárkányára.

Gránátalma
A maradék gyümölcshúst távolítsa el a magról. Ez egy alapos átmosással végrehajtható, majd áztassa vízben 1-2 napig, hogy megduzzadjanak a magok. Ezután ültesse földbe úgy, hogy kb. fél cm mélyen legyenek a magok. Mivel nehezebben kelnek ki a magok, ezért érdemesebb a dugványozással próbálkozni, ha van rá lehetőségünk. A következőképpen járjunk el: kb. 30 cm-es lemetszett gránátalma ágat állítsunk vízbe, majd gyökeresedés után ültessük el.

Ananász
Egészséges növény ún. levél üstökét szelje le, ami tulajdonképpen a gyümölcs felső része, ahol a zöld levélkék találhatók. Ezt az ananászdarabot hagyja egy-két napig szellős helyen száradni. Ezután ültesse be homokkal kevert földbe és húzzon a tetejére egy zacskót. 4-6 hét alatt meggyökeresedik. Ezután más teendője nincs, mint hogy eltávolítja a zacskót és tartsa a növényt meleg helyen.

Avokádó
Szúrjon az avokádó megtisztított magjába 3-4 fogpiszkálót oldalról csillag alakban és helyezze vízzel teli edénybe úgy, hogy csak a mag alja érjen a vízbe. Az edény szélén lévő fogpiszkálók fogják fenntartani a magot. Amikor kicsírázik és gyökeret ereszt ültesse homokos földbe és tartsa meleg, napos, minél világosabb helyen. Időnként tápoldatozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:05, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. február 18. - Nagyböjt 1. vasárnapja

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. február 25. - Nagyböjt 2. vasárnapja

2024. Február 24. 18:47, szombat | Helyi

Új igazgató a kecskeméti Mercedes gyárban

Jens Bühlert nevezték ki a német autógyár kecskeméti egységének élére.

2024. Február 24. 08:04, szombat | Helyi

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között