Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Február 24. 07:15, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Holtversenyben a Red Bull és a Ferrari, Schumi 127 kört tett meg

Holtversenyben a Red Bull és a Ferrari, Schumi 127 kört tett meg

Pastor Maldonado megtartotta első helyezését a Formula–1-es csapatok barcelonai tesztelésének harmadik napján. A Williams-Renault-val száguldó venezuelai délelőtti időeredményével zárt Michael Schumacher előtt.

A nap utolsó fél órájában Mark Webber Red Bullja és Felipe Massa Ferrarija is leállt a pályán – a két pilótában nemcsak ez volt közös, hanem a legjobb időeredményük is: ezredre azonos kört, 1:24.771-et futottak.

A kilencvenes évek első felében majdhogynem verhetetlen Williams-Renault egy napra ismét a leggyorsabb volt a Formula–1-ben, az 1997 után az F1-ben ismét összeálló konstrukció Pastor Maldonadóval a volánjánál az élen zárta a barcelonai tréningezés harmadik napját. A venezuelai hét ezred híján egy másodperccel volt gyorsabb Michael Schumacher Mercedesénél.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy a Williams a Renault-val összeállva ismét világverő csapattá válik, hiszen emlékezhetünk rá, tavaly Jerezben Rubens Barrichello volt a leggyorsabb a Williams-Cosworthtal, mégis a konstruktőr-vb 9. helyén zárt a csapat, méghozzá messze elmaradva a 8. helyezett Toro Rossótól. Szóval a tesztelésen bárki megvillanhat, de ebből botorság lenne arra következtetni, hogy a versenyeken is jó lesz majd.

Elég csak arra gondolni, hogy a szerdai napot Nico Hülkenberggel uraló Force India csütörtökön a lista alján „szerénykedett", s nem azért, mert Paul Di Resta rosszabb versenyző lenne, mint német társa. Inkább az lehet az ok, hogy a Force India egy nappal korábban teljesítette azt a programot, mint a Williams.

Az első piros zászlós megszakítást a Di Resta autójáról lerepülő motorfedél okozta, a pilóta vissza tudott térni a garázsba, s az alkatrészt a pályabírók gyorsan eltakarították, így folytatódhatott a száguldás.

A Ferrarinál nemigen javult a helyzet, Felipe Massa délben hosszasan időzött a Scuderia garázsában, ahol a csapat szerelői mechanikai hibát igyekeztek kijavítani a kocsin. A brazil a tesztnap utolsó perceiben a boxutca végén megállt, ezzel piros zászlóval ért véget a gyakorlás. A csapat a napi összefoglalójának Massa „kemény” napja címet adta – bár az idézőjelbe tett szó a gumi keverékére vonatkozott, a brazilnak és a Ferrarinak mostanában egyébként is kemény napjai vannak.

Fél órával Massa leállása előtt Mark Webber Red Bull-Renault-ja is megállt a pályán, a világbajnok autót a 8-as kanyarban szedték össze a pályabírók a platós kocsival. Webber ezredre olyan időt futott, mint Massa, ami megint csak nem jelenti azt, hogy a Red Bull és a Ferrari egy szinten van – pláne nem azt, hogy a Williams, a Sauber és a Toro Rosso mögött – a McLarenről és a Mercedesről ezt még nem jelentenénk ki, biztató lehet a két csapat számára, hogy a legtöbb kört teljesítették Jenson Buttonnal és Schumacherrel a volánjuknál.

Schumi teljes versenyszimulációt teljesített lágy és kemény gumikon, s a csapat nem tapasztalt problémát a W03-ason.

A Caterhamnél Vitalij Petrov is sokáig vesztegelt a boxban, a zöld-sárga autó első kerékfelfüggesztésével akadtak problémák, ezeket igyekezett megoldani a csapat (Petrovnak volt egy nagy pillanata, amikor az időmérőrendszer az első helyre tette a Caterhamjét, de perceken belül kiderült, csak mérési hiba történt, így az orosz a lista másig végén zárta a napot). A Sauber a gumik felmelegítésének felgyorsításán dolgozott, a svájci istálló ezen a téren maradt el riválisaitól az előző évben. A japán autója a délelőtti szakasz utolsó perceiben leállt a pályán, miután a csapat szándékosan tesztelte, mikor ürül ki a tank benne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet