Városlista
2022. december 1, csütörtök - Elza

Hírek

2022. Október 04. 16:35, kedd | Helyi

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Kedves Félegyháziak!

Bár apróságok még hátravannak és a többezer új növényt is csak október végén ültetjük majd el, holnaptól megnyitjuk az új központi parkolót a posta és a piac mellett. Ezzel párhuzamosan megnyitjuk a Pázmány utcát is a forgalom előtt, így visszaáll a régi forgalmi rend a környéken. A Petőfi és az Oskola utca közötti átjárási lehetőség megszűnik, a ruhapiac így visszaköltözhet a régi helyére.

Egy olyan hat éves munka zárul le ezzel rövidesen, amellyel reményeink szerint évtizedekre megoldódik a központi parkolás a város legforgalmasabb területén. Az új parkoló hasonlóan a többihez az első két órában ingyenes lesz az Önök részére. Az érintett területeken többtucat fát és többezer más növényt ültetünk. Az öntözésüket a Zöldváros hálózatához csatoljuk. Az értékeik biztonságáról éjjel is látó 4K kamerák és új közvilágítás gondoskodik. Az új parkoló falait ízléses városi fotókkal díszítettük.

Az Oskola utcában két hét múlva elindul az új parkoló és az Ótemplom között a járda és a zöldfelület újjáépítése. A járdát úgy terveztük, hogy azon az árusok kényelmesen be tudják húzni az árujukat a piac területére, így az a legtöbb helyen 2 méter széles lesz.

Kívánom, hogy használják egészséggel az új felületeket, de kérem, hogy az új forgalmi rend miatt közlekedjenek óvatosan az első hetekben a környéken. Kollégáim nevében is köszönöm a türelmüket.

Szép napot Önöknek!

Csányi József
polgármester

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 30. 18:00, szerda | Helyi

Újra lehet pályázni az Aktív Magyarország Programra

Jövőre is folytatódik az Aktív Magyarország Program, melynek keretein belül 2023-ban összesen 750 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a jelentkezők.

2022. November 30. 11:08, szerda | Helyi

Fehér karácsonyunk lesz? Megérkezett a friss előrejelzés

Hosszú évek óta nem volt az egész országban egységesen fehér a karácsony.

2022. November 30. 10:33, szerda | Helyi

Átalakultak az utazási szokások

Két-három napos utak a legnépszerűbbek egy felmérés szerint.

2022. November 30. 08:31, szerda | Helyi

Megjelent a Sport 2022 évkönyv

A kötetet bemutató keddi sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a MOB elnöke úgy fogalmazott: a könyv kiadása egy szép hagyomány, amelyet szeretnének folytatni.