Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Október 04. 16:35, kedd | Helyi

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Kedves Félegyháziak!

Bár apróságok még hátravannak és a többezer új növényt is csak október végén ültetjük majd el, holnaptól megnyitjuk az új központi parkolót a posta és a piac mellett. Ezzel párhuzamosan megnyitjuk a Pázmány utcát is a forgalom előtt, így visszaáll a régi forgalmi rend a környéken. A Petőfi és az Oskola utca közötti átjárási lehetőség megszűnik, a ruhapiac így visszaköltözhet a régi helyére.

Egy olyan hat éves munka zárul le ezzel rövidesen, amellyel reményeink szerint évtizedekre megoldódik a központi parkolás a város legforgalmasabb területén. Az új parkoló hasonlóan a többihez az első két órában ingyenes lesz az Önök részére. Az érintett területeken többtucat fát és többezer más növényt ültetünk. Az öntözésüket a Zöldváros hálózatához csatoljuk. Az értékeik biztonságáról éjjel is látó 4K kamerák és új közvilágítás gondoskodik. Az új parkoló falait ízléses városi fotókkal díszítettük.

Az Oskola utcában két hét múlva elindul az új parkoló és az Ótemplom között a járda és a zöldfelület újjáépítése. A járdát úgy terveztük, hogy azon az árusok kényelmesen be tudják húzni az árujukat a piac területére, így az a legtöbb helyen 2 méter széles lesz.

Kívánom, hogy használják egészséggel az új felületeket, de kérem, hogy az új forgalmi rend miatt közlekedjenek óvatosan az első hetekben a környéken. Kollégáim nevében is köszönöm a türelmüket.

Szép napot Önöknek!

Csányi József
polgármester

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.