Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR
Forrás: (x)

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.

Amennyiben te is kedveled ezen stílus jellemzőit, ez a cikk neked szól.

Színek és anyagok

Kezdjük talán a színpalettával, valamint a gyakran választott anyagokkal. A színpalettát tekintve a visszafogottabb, kellemesebb színárnyalatok uralkodnak. Ilyen lehet többek között a bézs, a krém, a púderrózsaszín, a halványkék. A fehér és a barna legtöbbször alapszínként használtak, melyeket nagyszerűen kombinálhatsz a korábban említett árnyalatokkal.

A vintage stílus esetében inkább a természetes anyagokat részesítjük előnyben. Azaz, mind a bútorok, mind pedig a dekorációk esetében inkább a fa, a fém, a szövet és a pamut játszik nagyobb szerepet. Ez könnyedén megvalósítható olyan darabok esetében, mint a komódok és a nagyobb szekrények, hiszen a fából készült bútorok a mai napig széles kínálatban érhetők el. Bátran válogass tehát a különböző árnyalatban megtalálható komódok között. Itt biztosan találhatsz fehér és barna alapszínben is ideális darabokat. Itt nem muszáj a kopottas, régies darabok közül válogatnod, hiszen a vintage stílust bátran igazíthatod saját igényeidhez igazítva.

Bútorok

A bútorok tekintetében a szín- és anyagválasztáson felül egyéb jellemzőkre is figyelned kell majd. Nagyszerű példa lehet a fotelek esetében a falábakkal ellátott és durvább szövetanyaggal bevont darabok. Emellett legtöbbször a lekerekített, finomabb formák jellemzőek az élesebb ívek helyett. Az éles íveket, a fém kereteket és a bőr borítást érdemes kerülni, hiszen ezek semmiképpen nem illenek majd a vintage összképbe. Amennyiben ezeket figyelembe veszed, könnyedén találhatsz számodra tökéletes darabokat a gyártók kínálatában, nem csak régiség üzletekben.

Dekoráció

Végezetül a dekorációra is ki kell térnünk, hiszen más stílusokkal szemben a vintage stílus fontos jellemzője a dekoráció. Kötött díszpárna, látványosabb csillárok, színes vázák és gyertyatartók – ezek mind nagyszerűen adják vissza a vintage dekoráció jellemzőjét.

A fotó forrása: StudioKomplex - stock.adobe.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről