Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2012. Július 26. 08:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Hogyan függ össze az anyatej és az ételallergia?

Hogyan függ össze az anyatej és az ételallergia?

Sokan vitatkoznak azzal az állítással, hogy az anyatej a legjobb a csecsemők számára.

Ugyanakkor az Egészségügyi Világszervezet is azt ajánlja, hogy a baba hat hónapos koráig szoptassák a csecsemőt, miközben mások szerint ez ételallergiát okozhat - írja az ABC.

A szoptatott csecsemők ugyanis kevésbé hajlamosak a fertőzésekre, s esetükben alacsonyabb a kockázat az elhízásra, valamint a cukorbetegség kialakulására is, életük további szakaszaiban. Ugyanakkor az ételallergia kérdéskörében kevésbé tisztázottak az anyatej jótékony hatásai. Egy időben a szakértők azt javasolták, hogy kizárólag anyatejjel etessék a babákat hat hónapos korukig, ezzel is csökkentve az allergia kialakulásának kockázatát. Azóta azonban ez az ajánlás megváltozott.

Allergia-szakértők most úgy vélik, hogy a szoptatás nem okozza, de nem is akadályozza meg az ételallergia kialakulását. Egy friss tanulmány azonban kimutatta, hogy azok a gyermekek, akiket hat hónapos korukig kizárólag szoptattak, nagyobb veszélynek voltak kitéve a mogyoróallergia kialakulásának.

Nemrégiben azt is kimutatták, hogy azoknál a csecsemőknél, akik az anyatej mellett más táplálékot is kaptak az első hat hónapban, kevésbé alakult ki mogyoróallergia.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 09:56, csütörtök | Életmód

NAK-FruitVeB: jó diótermés várható az idén

Jó termésben bíznak idén a hazai dióültetvényeken gazdálkodók.

2023. Szeptember 27. 14:02, szerda | Életmód

Nébih: a magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Életmód

KSH: nő a 30 év alattiak körében a gyermekesek aránya, de öregszik a társadalom

A 2022-es népszámlálás adatai szerint nő a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont emellett folyamatosan öregszik a társadalom