Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Május 23. 13:00, szombat | Bulvár
Forrás: kiskegyed.hu

Hogy finom legyen az a máj!

Hogy finom legyen az a máj!

Bajban vagy, ha májat kell készítened? Mutatjuk a trükköt.

Nagyon fontos, hogy szervezeted vasháztartása rendben legyen. A sertésmájban lévő vas könnyen felszívódik, elég 10 deka sertésmájat fogyasztani, ahhoz, hogy a napi vasszükségletet (10 mg) bevidd!
Persze ne csak ezért készíts resztelt májat!

Amikor megvásároltad a sertésmájat, tedd be a mélyhűtőbe! Elkészítés előtt 1-2 órával vedd csak ki! A majdnem teljesen fagyos májat könnyedén vághatod vékonyra. Én 3-4 milliméteresre és általában hosszú hasábokra szoktam szelni (persze lehet picit vastagabbra is, ki hogyan szereti).

Az elkészítésében az a legszebb, hogy mindennel együtt 15 perc elég hozzá.
1 evőkanál sertészsírt forrósítok és beledobom a felvágott és szálakra szedett vöröshagymát. Így a máj is hosszúkás a hagyma is az, szóval jól mutatnak majd a tányéron. Jól megfonnyasztom hagymát, majd rádobom a májat. Folyamatosan kevergetem, egészen addig, míg a máj minden része kifehéredik. Ez úgy 3-5 percet vesz igénybe. Ekkor majoránnával és borssal megszórom. Még kell 3-6 perc az elkészülési, addig is folyamatosan keverem.

Kiveszek egy máj darabot, félbevágom, ha nem rózsaszín már, akkor meg is kóstolom. Puha és finom! (Ha még rózsaszínes, akkor 1-2 kell még az elkészüléséig.)

Nagyon szép színű lesz a resztelt máj, ha egy kiskanál pirospaprikát is keverünk bele. Én csakis akkor teszem a paprikát bele, amikor már levettem az ételt a tűzhelyről. Alaposan összekeverem és máris tálalhatom.

Köretként petrezselymes burgonyát, de most az új krumpliból én sült-párolt burgonyát kínáltam.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 dkg sertésmáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • majoránna, bors ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint

Sózni csakis fogyasztás előtt szabad, mert készítés közbe sózva megkeményedik a máj!

Tálald salátával vagy céklával, ezt a gyorsan elkészíthető remek ételt, mely nem csak nagyon finom, hanem kiváló vasforrás is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára