Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2016. Június 22. 12:57, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hivatalosan is *Boldog* a Platán Iskola

Hivatalosan is *Boldog* a Platán Iskola

Június 21-én Bagdi Bella életvezetési tanácsadó ünnepélyes keretek között Oklevelet nyújtott át Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény vezetőnek, mellyel hivatalosan is Boldog Iskola lett a Platán utcai Általános Iskola.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Intézményében a városban elsőként került átadásra a „Boldog Iskola” díj.

Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény vezető külön tisztelettel köszöntötte a jeles eseményen megjelentek között Dr. Kása Zsuzsana tankerületi igazgató asszonyt, Wolnerné Vidéki Szilviát a József Attila Általános Iskola igazgatóját, Feketéné Borbély Zsuzsanna intézmény-vezetőt, Réczi Lászlót, a körzet önkormányzati képviselőjét, Bagdi Bella művésznőt a Boldogságklub megálmodóját, Petőné Honvári Jolán fejlesztőpedagógust, a magyarországi Boldogságóra program vezetőjét, gyakorló tanítóját és meseíróját, Grófné Czere Anikót a kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetőjét, Diósi Tamást, a Jobb Veled a Világ kuratóriumának tagját. Ezt követően átadta a szót Tarjányi Xénia tanárnőnek, aki az egész Boldogságóra programot magáénak vallja.

A tanárnőtől megtudhattuk, hogy a 2015/16-os tanévtől kezdődtek meg a Boldogságóra programok az iskolában. Októberben csatlakoztak hozzá négy osztállyal, az I/B osztályt Bense Sándorné és Kis Anikó tanárnők vezették, a másodikosok Farkas Imréné Melinda vezetésével, a III/B-sek Horváthné Katona Judit és Tarjányi Zita vezetésével vettek részt rajta, a 7/B-seket pedig Tarjányi Xénia tanárnő vezette. A Boldogságóra keretein belül az osztályfőnöki órákon nagyon sok motivációs játékon vettek részt a gyerekek, rajzoltak, festettek, szituációs játékokat játszottak lelkesen és boldogan. A tanárnő a 7. osztályban személyesen is azt tapasztalta, hogy a boldogságóra keretein belül a hónap példaértékű embereivel lelkesen készítettek interjút a tanulók.
Az iskola diákjai meglepetéssel is készültek az oklevél átadására, egy kellemes, szívet melengető zenés – énekes előadással.

Bagdi Bella művésznő Martin Seligman, a pozitív pszichológia atyjának szavait idézve üdvözölte az ünnepségen megjelenteket, miszerint: „Ha boldognak szeretnénk látni a jövő nemzetékét, akkor be kell vigyük a boldogság oktatást az iskolapadba.”

Mindennek meghatározó következményei lesznek a jövőben, mert ha már a most felnövekvő generáció megkapja a boldog élethez való útmutatást, akkor könnyebb lesz a saját gyermekeiknek is átadni mindezt. Arról nem is beszélve, hogy ami elkezdődik az iskolában, az továbbterjedhet a gyermekek baráti körében és otthon a családi környezetben is. Szerencsére a pedagógusok is látják a Boldogságórák kedvező hatásait nemcsak a diákokon, hanem önnön életükön is. Hiszen nekünk felnőtteknek is szükségünk van arra, hogy nap mint nap tanuljuk a boldogságra való képességünk kibontakoztatását.

Az oklevél mellé Petőné Honvári Jolán fejlesztőpedagógus még átadta az iskola igazgató asszonyának Bagdi Bella művésznő CD-jét és a Boldogságóra kézikönyveket, melyek a továbbiakban is jó szolgálatot fognak tenni az intézmény tanulói számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. Szeptember 29. 11:28, csütörtök | Helyi

Bizakodva tekintünk a jövőbe - elkészült a Fürdőszálló és környékének újjáépítési terve

Kedves Félegyháziak!

2022. Szeptember 28. 09:53, szerda | Helyi

Az egész országban megszűnt a tűzgyújtási tilalom

Az eddig lehullott, valamint az elkövetkező napokban várható csapadékmennyiséget figyelembe véve a hatóság 2022. szeptember 28-tól feloldja a tűzgyújtási tilalmat a még korlátozással érintett Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében.

2022. Szeptember 28. 09:44, szerda | Helyi

Emlékezzünk együtt az Aradi vértanúkra

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghív mindenkit október 6-án, csütörtökön 15 órára, az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi megemlékezésre és koszorúzásra.