Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2016. Június 22. 12:57, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hivatalosan is *Boldog* a Platán Iskola

Hivatalosan is *Boldog* a Platán Iskola

Június 21-én Bagdi Bella életvezetési tanácsadó ünnepélyes keretek között Oklevelet nyújtott át Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény vezetőnek, mellyel hivatalosan is Boldog Iskola lett a Platán utcai Általános Iskola.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Intézményében a városban elsőként került átadásra a „Boldog Iskola” díj.

Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény vezető külön tisztelettel köszöntötte a jeles eseményen megjelentek között Dr. Kása Zsuzsana tankerületi igazgató asszonyt, Wolnerné Vidéki Szilviát a József Attila Általános Iskola igazgatóját, Feketéné Borbély Zsuzsanna intézmény-vezetőt, Réczi Lászlót, a körzet önkormányzati képviselőjét, Bagdi Bella művésznőt a Boldogságklub megálmodóját, Petőné Honvári Jolán fejlesztőpedagógust, a magyarországi Boldogságóra program vezetőjét, gyakorló tanítóját és meseíróját, Grófné Czere Anikót a kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetőjét, Diósi Tamást, a Jobb Veled a Világ kuratóriumának tagját. Ezt követően átadta a szót Tarjányi Xénia tanárnőnek, aki az egész Boldogságóra programot magáénak vallja.

A tanárnőtől megtudhattuk, hogy a 2015/16-os tanévtől kezdődtek meg a Boldogságóra programok az iskolában. Októberben csatlakoztak hozzá négy osztállyal, az I/B osztályt Bense Sándorné és Kis Anikó tanárnők vezették, a másodikosok Farkas Imréné Melinda vezetésével, a III/B-sek Horváthné Katona Judit és Tarjányi Zita vezetésével vettek részt rajta, a 7/B-seket pedig Tarjányi Xénia tanárnő vezette. A Boldogságóra keretein belül az osztályfőnöki órákon nagyon sok motivációs játékon vettek részt a gyerekek, rajzoltak, festettek, szituációs játékokat játszottak lelkesen és boldogan. A tanárnő a 7. osztályban személyesen is azt tapasztalta, hogy a boldogságóra keretein belül a hónap példaértékű embereivel lelkesen készítettek interjút a tanulók.
Az iskola diákjai meglepetéssel is készültek az oklevél átadására, egy kellemes, szívet melengető zenés – énekes előadással.

Bagdi Bella művésznő Martin Seligman, a pozitív pszichológia atyjának szavait idézve üdvözölte az ünnepségen megjelenteket, miszerint: „Ha boldognak szeretnénk látni a jövő nemzetékét, akkor be kell vigyük a boldogság oktatást az iskolapadba.”

Mindennek meghatározó következményei lesznek a jövőben, mert ha már a most felnövekvő generáció megkapja a boldog élethez való útmutatást, akkor könnyebb lesz a saját gyermekeiknek is átadni mindezt. Arról nem is beszélve, hogy ami elkezdődik az iskolában, az továbbterjedhet a gyermekek baráti körében és otthon a családi környezetben is. Szerencsére a pedagógusok is látják a Boldogságórák kedvező hatásait nemcsak a diákokon, hanem önnön életükön is. Hiszen nekünk felnőtteknek is szükségünk van arra, hogy nap mint nap tanuljuk a boldogságra való képességünk kibontakoztatását.

Az oklevél mellé Petőné Honvári Jolán fejlesztőpedagógus még átadta az iskola igazgató asszonyának Bagdi Bella művésznő CD-jét és a Boldogságóra kézikönyveket, melyek a továbbiakban is jó szolgálatot fognak tenni az intézmény tanulói számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 15:33, vasárnap | Helyi

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

Az esős idő ellenére is sokan megjelentek a Városháza előtt december 2-án, hogy közösen megünnepeljék az első adventi gyertya fellobbanását.

2023. December 03. 09:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. december 3. - Advent 1. vasárnapja

2023. December 03. 09:29, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. december 3. - Advent 1. vasárnapja

2023. December 03. 09:26, vasárnap | Helyi

Jótékony célzata is volt az idei Mikulás Erőemelő Kupának

December 2-án Erőemelő kupát rendeztek a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium sportcsarnokában.