Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2016. Június 22. 12:57, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Hivatalosan is *Boldog* a Platán Iskola

Hivatalosan is *Boldog* a Platán Iskola

Június 21-én Bagdi Bella életvezetési tanácsadó ünnepélyes keretek között Oklevelet nyújtott át Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény vezetőnek, mellyel hivatalosan is Boldog Iskola lett a Platán utcai Általános Iskola.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán utcai Intézményében a városban elsőként került átadásra a „Boldog Iskola” díj.

Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény vezető külön tisztelettel köszöntötte a jeles eseményen megjelentek között Dr. Kása Zsuzsana tankerületi igazgató asszonyt, Wolnerné Vidéki Szilviát a József Attila Általános Iskola igazgatóját, Feketéné Borbély Zsuzsanna intézmény-vezetőt, Réczi Lászlót, a körzet önkormányzati képviselőjét, Bagdi Bella művésznőt a Boldogságklub megálmodóját, Petőné Honvári Jolán fejlesztőpedagógust, a magyarországi Boldogságóra program vezetőjét, gyakorló tanítóját és meseíróját, Grófné Czere Anikót a kiskunfélegyházi Boldogságklub vezetőjét, Diósi Tamást, a Jobb Veled a Világ kuratóriumának tagját. Ezt követően átadta a szót Tarjányi Xénia tanárnőnek, aki az egész Boldogságóra programot magáénak vallja.

A tanárnőtől megtudhattuk, hogy a 2015/16-os tanévtől kezdődtek meg a Boldogságóra programok az iskolában. Októberben csatlakoztak hozzá négy osztállyal, az I/B osztályt Bense Sándorné és Kis Anikó tanárnők vezették, a másodikosok Farkas Imréné Melinda vezetésével, a III/B-sek Horváthné Katona Judit és Tarjányi Zita vezetésével vettek részt rajta, a 7/B-seket pedig Tarjányi Xénia tanárnő vezette. A Boldogságóra keretein belül az osztályfőnöki órákon nagyon sok motivációs játékon vettek részt a gyerekek, rajzoltak, festettek, szituációs játékokat játszottak lelkesen és boldogan. A tanárnő a 7. osztályban személyesen is azt tapasztalta, hogy a boldogságóra keretein belül a hónap példaértékű embereivel lelkesen készítettek interjút a tanulók.
Az iskola diákjai meglepetéssel is készültek az oklevél átadására, egy kellemes, szívet melengető zenés – énekes előadással.

Bagdi Bella művésznő Martin Seligman, a pozitív pszichológia atyjának szavait idézve üdvözölte az ünnepségen megjelenteket, miszerint: „Ha boldognak szeretnénk látni a jövő nemzetékét, akkor be kell vigyük a boldogság oktatást az iskolapadba.”

Mindennek meghatározó következményei lesznek a jövőben, mert ha már a most felnövekvő generáció megkapja a boldog élethez való útmutatást, akkor könnyebb lesz a saját gyermekeiknek is átadni mindezt. Arról nem is beszélve, hogy ami elkezdődik az iskolában, az továbbterjedhet a gyermekek baráti körében és otthon a családi környezetben is. Szerencsére a pedagógusok is látják a Boldogságórák kedvező hatásait nemcsak a diákokon, hanem önnön életükön is. Hiszen nekünk felnőtteknek is szükségünk van arra, hogy nap mint nap tanuljuk a boldogságra való képességünk kibontakoztatását.

Az oklevél mellé Petőné Honvári Jolán fejlesztőpedagógus még átadta az iskola igazgató asszonyának Bagdi Bella művésznő CD-jét és a Boldogságóra kézikönyveket, melyek a továbbiakban is jó szolgálatot fognak tenni az intézmény tanulói számára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:01, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kiskun Expo

Kossuth utcai felvonulással, a színpadon ünnepi beszédekkel, emlékplakettek átadásával, a sportcsarnokban szalagátvágással és a 250 szeletes város tortájának megkóstolásával vette kezdetét a Kiskun Expo.

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek