Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 08. 16:41, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Hiszek az emberben…

Hiszek az emberben…

Ma (február 8-án) a délelőtt folyamán több helyszínen tartottak ünnepséget és koszorúzást, a tiszteletadás méltó jeléül. A nap fénypontja pedig a Móra Ferenc Gimnázium emlékműsora volt.

Móra Ferenc halálának 82. évfordulója alkalmából városunkban már több eseményen is részt vehettünk február 5-től kezdődően, amikor is felolvasással és a Móra téri szobor megkoszorúzásával emlékeztek városunk nagynevű szülöttéről.

A Móra Ferenc Gimnázium tanulói már többször megajándékozták városunkat kivételes tehetségük gyümölcseivel, egy-egy ünnepi alkalomra nyújtott színpadi alakításukkal. Ezúttal sem kellett csalódni az intézmény növendékeiben. Noha Móra Ferenc neve elválaszthatatlanul összeforrt a magyar gyermekirodalommal, a gimnázium tanulói Arcélek címmel előadott műsorukkal bebizonyították, hogy művei legalább olyan közel állnak a felnőttek világához, mint a gyermekekéhez. Az emlékműsor felölelte az író mindazon műveit, melyek alátámasztják sokoldalúságát és színes egyéniségét. A diákokat Palásti Lászlóné, a Móra Ferenc Gimnázium tanára készítette fel.

A művelődési központ vezetője Kovács-Csonka Szilvia köszöntője után Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait a megjelent érdeklődőkkel. Beszédében felidézte a félegyházi születésű író, újságíró, muzeológus életének fontosabb momentumait, s a művei születésének hátterében rejlő lélektani eseményeket, családi kötődéseket.

Ezt követte a gimnazisták magával ragadó előadása, melyben városunk díszpolgára Juhász István, nyugalmazott gimnáziumi tanár is szerepet vállalt.
Az emlékműsort követő tapsvihar pedig méltó elismeréséül szolgált mind a diákok remek előadására, mind pedig a felkészítő tanárok és az ünnepségen közreműködők igyekezetére.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.