Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Január 28. 08:37, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírekl az Ótemplomból

Hírekl az Ótemplomból

2024. január 28. - Évközi 4. vasárnap

Hétfőn este 17.30-kor Biblia óra lesz a közösségi házban, várjuk szeretettel a testvéreket! Utána a Szent József Kör találkozója lesz, 18.30-tól.

Február 2-án, pénteken Urunk bemutatásának ünnepét üljük, kérjük a testvéreket, hogy hozzanak magukkal gyertyát, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a reggeli és az esti szentmisén is megszenteljük a gyertyákat. Ez a nap egyben elsőpéntek is, 24 órás szentségimádást tartunk reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 17 órakor indul az Ótemplomtól.

Február 3-án, Szent Balázs püspök emléknapján mindkét mise végén Balázs-áldást osztunk és mivel elsőszombat is, így az esti szentmise előtt a litániát imádkozzuk.

A karácsonyfákat és templomunk karácsonyi díszítését február 3-án szombaton reggel 8 órától bontjuk le. Várunk mindenkit szeretettel, akik szeretnének segíteni.

Városunk idén ünnepli alapításának 250. évfordulóját. Ezen alkalomból ÉRSEKI SZENTMISÉRE hívjuk a testvéreket február 4-én (vasárnap) 9 órára, melynek végén a templom főbejárata fölé visszahelyezett harsonák is megáldásra kerülnek. A szentmise keretében fogadalmat tesz egyházközségünk megújult képviselőtestülete. Ezen a napon csak reggel fél 7-kor és este 18 órakor lesznek templomunkban szentmisék, valamint a Kalmár kápolnában 16 órakor. A ministránsok számára a próba szombaton délután 16 órakor lesz!

A Vőfély-bálra továbbra is várjuk a testvérek tombola-felajánlásait, amelyeket előre is hálásan köszönünk.

Előre hirdetjük, hogy a Betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása február 11-én vasárnap, a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária ünnepnapján lesz a délelőtt fél 11-es szentmisében. Feliratkozni a sekrestyében és a plébánián lehet.

A Házasság Hete rendezvénysorozat szintén február 11-én kezdődik, ezen a vasárnapon minden szentmise végén megáldjuk a házaspárokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)