Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. November 19. 09:19, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2023. november 19. - Évközi 33. vasárnap – Szent Erzsébet Ünnepe

A hét ünnepei:

  • kedden Szűz Mária bemutatása a templomban
  • szerdán Szent Cecília szűz és vértanú
  • pénteken a vietnámi vértanúk emléknapja lesz.

Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét csütörtökön, délután 17 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje november 25-én, szombaton este 18 órakor lesz.

A Szent József Kör találkozója november 27-én, hétfőn este lesz fél 7-től a Közösségi Házban. Az édesapák jövő vasárnap este imádkoznak a szentmisében családjaikért.

Két hét múlva megkezdődik az Adventi Szent Időszak! Adventi koszorú készítésre hívjuk a hittanosokat december 1-én, pénteken délután 16 órától a Közösségi Házba. Koszorú-alapot mi biztosítunk, a díszítő elemeket és gyertyákat a gyerekek hozzák magukkal. Várjuk őket és szeretettel, nekünk segítség, ha jelentkeztek a hitoktatónál. Az elkészült koszorúkat, illetve a családok koszorúit advent első vasárnapján, vagyis jövő vasárnap a 9-es és az esti szentmisén áldjuk meg. Kérjük a testvéreket, hogy ha tehetik, hozzák magukkal a szentmisére.

Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek majd, az irgalmasság rózsafüzérért az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogjuk elimádkozni.

Hétfőn este 17:30 órakor Biblia óra lesz a közösségi házban, várjuk szeretettel a testvéreket.

Hálásan köszönjük a Karitász javára adott perselyadományokat. A Karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére itt a templomban és a plébánián december 10-ig.

A jövő évre miseszándékok írathatóak a plébánián. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a hátsó asztalnál és a plébánián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)