Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Szeptember 10. 08:42, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2023. szeptember 10. - Évközi 23. vasárnap

A MÁRIA NAPOK keretében hétfőn az este 18 órai szentmise keretében kiszolgáltatjuk a betegek kenetét, feliratkozni a sekrestyében vagy a plébánia hivatalban lehet.

Szeptember 12-én kedden, Szűz Mária Szent Nevének emléknapján Bese Gergő atya mutatja be az esti szentmisét, majd tart előadást templomunkban.

Szeptember 13-án Fatimai Napot tartunk, déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatunk be a Fatimai Szűz tiszteletére. Előtte fél 12-től a rózsafüzért imádkozzuk családjainkért és egyházközségünkért. A Mária Tisztelők Köre ezen a napon este 18 órára várja a testvéreket közös imádságra a Mártírok u. 7. szám alá, Lugosi Lászlónénál a földszinten.

Szeptember 14-én csütörtökön este 18 órakor gitáros szentmise, majd gitáros szentségimádás lesz templomunkban.

Szeptember 15-én pénteken tartjuk a Kálvária búcsúját délután 17 órakor, ünnepi szónok: Ft. Tompa Szabolcs újmisés, jánoshalmi káplán atya. Aznap 18 órai szentmise nem lesz! (Rossz idő esetén a templomban lesz a szentmise!)

Ősszel az Óplébánián új csoportok indulnak, melyekre várjuk a jelentkezéseket: Bérmálkozásra felkészítő csoport; Szentségekre felkészítés felnőtteknek; Hajnalcsillag Junior Csoport (3.o – 6.osztály) Részletes információt a plébánia irodáján, az atyáknál és a hirdetőtáblán, valamint jelentkezési lapokat a hátsó asztalon találnak a testvérek.

A Biblia Órák a Mária-napok után indulnak, első óránk ebben a tanévben szeptember 18-án hétfőn 17.30-kor lesz a Közösségi Házban.

Szeptember 24-én terményhálaadást tartunk. Kérjük, hogy akik szeretnének gyümölccsel, zöldséggel, befőttel vagy más terménnyel hozzájárulni az ünnephez, előtte napokban hozzák be a plébániára vagy a sekrestyébe, hogy elő tudjuk készíteni az ünnepre. Előre is hálásan köszönjük a felajánlásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)