Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2023. Január 29. 09:33, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

2023. január 29. Évközi 4. vasárnap

A hét ünnepei:
⦁ kedden Bosco Szent János áldozópap emléknapja,
⦁ csütörtökön Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe,
⦁ pénteken Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja,

Hétfőn kivételesen nem lesz Biblia óra.

Csütörtökön Urunk bemutatásának ünnepén kérjük a testvéreket, hogy hozzanak magukkal gyertyát, Gyertyaszentelő ünnepén a reggeli és az esti szentmisén is megszenteljük a gyertyákat. Szent Balázs napján mindkét mise végén Balázs-áldást osztunk.

A karácsonyfákat és templomunk karácsonyi díszítését február 3-én pénteken bontjuk le reggel 8 órától. Várunk mindenkit szeretettel, akik szeretnének segíteni.

A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádást tartunk reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 17 órakor indul az Ótemplomtól. Másnap elsőszombaton az esti szentmise előtt 17.30-tól a litániát imádkozzuk.

A Városlapítók szentmiséje jövő vasárnap lesz, a reggel 9 órai szentmisében emlékezünk meg egyházközségünk és városunk alapítóiról.

A Szent József Kör gyűlése kivételesen február 6-án lesz.

Előre hirdetjük, hogy a Betegek kenetének ünnepélyes kiszolgáltatása február 11-én szombaton, a Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária ünnepnapján lesz délután 15 órakor. A szentség felvételét előtte napokon segítjük a szentbeszédekben, csütörtökön és pénteken a szentmisék alatt gyóntatunk.

Idén is megrendezésre kerül a Házasság Hete rendezvénysorozat február 12. és 19. között. Ezen alkalomból templomunkban február 12-én vasárnap az esti szentmise előtt 17 órai kezdettel végezzük a Házaspárok imaóráját, február 19-én pedig minden szentmise végén külön áldást adunk a házaspároknak.

Az Egyházközségi Vőfély-Zenész Bál február 18-án lesz, jegyek még megvásárolhatóak a plébánián. Tombolatárgyakra felajánlásokat örömmel elfogadunk, előre is köszönjük a támogatásokat!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 15:09, kedd | Helyi

A lakosság is segítheti a fogságba esett békák mentését

A lakosság is segítheti a vízóraaknák, pincék fogságába került békák, elsősorban a varangyok mentését.

2023. Március 28. 13:52, kedd | Helyi

Történelemből is dobogón a Mezgések!

A dobogó 2. és 3. fokát is elfoglalták a mezgések a Kun Képes Lexikon megjelenése és Kun László Király trónra lépésének 750. évfordulója alkalmából rendezett vetélkedő eredményhirdetésén.

2023. Március 28. 08:08, kedd | Helyi

Őshonos állattartó telepeket újít fel a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság

Az élőhelyek kezelésére egyebek mellett traktorokat, kaszákat, bálázókat, gabonavetőgépet, marha- és lószállító utánfutókat vásároltak.

2023. Március 28. 07:54, kedd | Helyi

Kedves leendő elsősök és szülők!

A Batthyány Lajos Általános Iskola az intézmény képzési rendszeréről fórumot tart, melynek időpontja: 2023. április 4. (17 óra).