Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. November 13. 17:06, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plédániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 33. vasárnap – 2022. november 13.

1. Ma este a Mária Tisztelők Köre 18 órára várja a testvéreket közös imádságra a Mártírok u. 7. szám alá Fatimai Nap alkalmából.

2. A hét ünnepei: kedden Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító emléknapja, szerdán Skóciai Szent Margit emléknapja, csütörtökön Nagy Szent Gertrúd szűz emléknapja, szombaton pedig Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe lesz.

3. Hétfőn este kivételesen nem lesz Bibliaóra, helyette az esti 6 órai szentmisére hívják a testvéreket, ahol az espereskerület papsága őszi találkozóját tartja, együtt mutatja majd be a legszentebb áldozatot és imádkozik közösen az egyházközségekért.

4. November 16-án, szerda este fél 7-kor képviselő-testületi gyűlés lesz a közösségi házban.

5. November 18-án, péntek este 5 órától gitáros szentségimádás lesz az esti szentmiséig.

6. November 19-én, szombaton házasságot köt a templomban Tóth Nikolett és Dencs István.

7. A Karitász tartósélelmiszer-gyűjtést szervez 18-án, pénteken 12 és 17 óra, valamint 19-én, szombaton 8 és 12 között a következő helyszíneken: Móravárosi ABC, Kossuth utcai ABC, Petőfi-lakótelepi ABC. Adományainkkal segíthetik a Karitász munkáját. Jövő vasárnap a Karitász javára történik a perselygyűjtés, ez egyben Krisztus király, a világmindenség királyának főünnepe, az egyházi év utolsó vasárnapja.

8. Adventi koszorú készítésre hívják a hittanosokat, november 25-én, péntek délután 4 órától a közösségi házba. Koszorúalapot a sekrestye ad, a díszítőelemeket és gyertyákat a gyerekek vigyék magukkal. Várják őket szeretettel, a szervezőknek segítség, ha jelentkeznek a hitoktatóknál.

9. Jövő évi kalendárium és naptár kapható a templomi hátsó asztalnál, a sekrestyében és a plébánián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.