Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Szeptember 11. 13:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 24. vasárnap – 2022. szeptember 11.

1. A hét ünnepei: hétfőn Szűz Mária Szent Nevének emléknapja, kedden Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító emléknapja, szerdán a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe, csütörtökön a Fájdalmas Szűzanya emléknapja, pénteken Szent Kornél pápa és Szent Ciprián püspök és vértanú emléknapja lesz.

2. Hétfőn este a MÁRIA-NAPOK keretében Szécsényi Attila jakabszállási plébános atya mutatja be a szentmisét, majd a Bibliaóra helyett előadást tart a templomban. (Bibliaóra a közösségi házban legközelebb szeptember 19-én lesz.)

3. Szeptember 13-án, kedden Fatimai napot tartanak, déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a családokért és a Fatimai Szűz tiszteletére. Előtte fél 12-től a rózsafüzért imádkozzák. A Mária Tisztelők Köre ezen a napon este 6 órára várja a testvéreket közös imádságra a Mártírok u. 7. szám alá.

4. Szeptember 14-én, szerdán a közös Európai Imanap keretében a békéért imádkoznak, az esti szentmisét is erre a szándékra ajánlják fel, majd azt követően gitáros szentségimádás lesz ugyanebből a szándékból.

5. Szeptember 15-én, csütörtökön tartják a Kálvária búcsúját délután 17 órakor, ünnepi szónok: Ft. Retkes Zsolt, mélykúti káplánatya. Aznap 18 órai szentmise nem lesz! (Rossz idő esetén a templomban lesz a szentmise.)

6. Esküvők a héten: 17-én, szombaton, 14 órakor házasságot köt a templomban Nemcsok Márton és Honti Viktória.

7. Szeptember 18-án, vasárnap terményhálaadást tartanak. Kérik, hogy akik szeretnének gyümölccsel, zöldséggel, befőttel vagy más terménnyel hozzájárulni az ünnephez, előtte napokban vigyék be a plébániára vagy a sekrestyébe, hogy elő lehessen készíteni az ünnepre. Előre is hálásan köszöni a plébánia a felajánlásokat.

8. Október 2-án, vasárnap a fél 11-es szentmisén köszöntik az ez évben jubiláló házaspárokat. Kérik, hogy akik 1, 5, 10, 15, … 65, 70… éve kötöttek házasságot és szeretnék megújítani fogadalmukat, a plébánián vagy a sekrestyében jelentkezzenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.