Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 05. 10:16, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Advent 2. vasárnapja – 2021. december 5.

1. Kedden Szent Ambrus püspök emléknapja, szerdán pedig a Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe lesz.

2. Az adventi időszakban hétköznaponként reggel 6 órakor lesznek a szentmisék. Szeretettel hívnak mindenkit a hajnali RORATE misékre, hogy közös imádsággal és a kegyelmi ajándékok vételével indíthassuk a karácsonyi készület napjait. A hajnali misék előtt 5 óra 25-től szentségimádást tartanak, és szokás szerint elimádkozzák az irgalmasság rózsafüzérét.

3. December 6-án, hétfőn kivételesen nem lesz Bibliaóra.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

5. A héten folytatják a karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtést a templomban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot állíthassanak össze a rászoruló családoknak.

6.December 11-én, szombaton az esti szentmisét a Szent Mónika Közösség szándékára mutatják be.

7. Ugyanezen a napon délután 5 órakor a városi moziban a Magyar Passió című filmet vetítik, utána a rendező-főszereplővel közönségtalálkozót szerveznek. Szeretettel várják az érdeklődőket!

8. Jövő évi naptárak és kalendáriumok már megvásárolhatóak a kijáratnál.

9. Kérik, hogy akik még nem rendezték idei egyházi adójukat és van rá lehetőségük, a következő hetekben a plébánia irodájában tegyék meg. Gondoskodó szeretetüket hálásan köszönik.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.