Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 27. 14:27, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 30. vasárnap

Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tarunk a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör, vagyis a keresztény édesapák körének gyűlése a Közösségi Házban.

Csütörtökön betegeinket otthonaikban felkeressük.

Pénteken elsőpéntek, szentségimádásra napközben lesz lehetőség az esti szentmiséig.

Pénteken Mindenszentek ünnepe lesz. Örömmel ünnepeljük mindazokat, akik már a boldog örök élet részesei. Ez az ünnep parancsolt ünnep. A szentmisék reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este 6 órakor lesznek. Akik a temetőket ájtatos lélekkel látogatják és imádkoznak az elhunytakért, november 1. és 8. között minden nap teljes búcsút nyerhetnek. A teljes búcsú elnyerésének feltételei: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.

Szombaton, Halottak Napján, szintén reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este 6 órakor lesznek a szentmisék.

Sírszenteléseket tartunk november 1-én, pénteken az Alsó temetőben, november 2-án, szombaton pedig a Felső temetőben délután 2 órától. Akik szeretnék hozzátartozóik sírjait megszenteltetni, azok a plébánia hivatalban iratkozhatnak fel.

Szeretettel hívjuk a kedves híveket november 8-án, pénteken este 6 órára a Desperado étteremben tartandó jótékonysági borkóstolóra és borvásárra. Vendégünk Ősi Gábor Pincészete lesz Villányból. A megvásárolt borok árának egy részével a rászoruló családok karácsonyi ajándékozását támogathatjuk. Részvételi szándékukat a korlátozott létszám miatt kérjük, hogy Kiss Zoltán sekrestyés úrnál jelezzék.

November 9-én, szombaton délután 5 órakor hangversenyt tart templomunkban a Benyus Testvérek Kamaraegyüttes. A Benyus szülők mind a 10 gyermeke zenész lett, s a 37 unoka is mind játszik valamilyen hangszeren. Szeretettel hívunk mindenkit erre a különleges, szívet melengető programra.

Címkék: Ótemplom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.