Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Október 20. 11:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

1. A mai perselygyűjtés összegét a missziók javára juttatják el.

2. Kedden Szent II. János Pál pápa emléknapja, szerdán Kapisztrán Szent János áldozópap emléknapja, pénteken pedig Szent Mór püspök emléknapja lesz.

3. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

5. A Szent Mónika Közösség csütörtökön délután 4 órakor tartja gyűlését a Közösségi Házban. A szombat esti szentmisét a Szent Mónika Közösség szándékára mutatják be.

6. Október 27-én, jövő vasárnap a ½ 11-es szentmisét a templomból közvetíti a Mária Rádió. Kérik, hogy menjenek el minél többen erre a szentmisére, hogy részvételükkel tegyenek tanúságot a rádión keresztül is Isten iránti szeretetükről. Ez a szentmise egyben a Szent József Kör szentmiséje is lesz, ezért kérik az édesapákat, hogy szintén erre a szentmisére menjenek.

7. Sírszentelések lesznek november 1-jén, pénteken az Alsótemetőben, november 2-án, szombaton pedig a Felsőtemetőben, délután 2 órától. Akik szeretnék hozzátartozóik sírjait megszenteltetni, azok a plébániahivatalban iratkozhatnak fel.

8. Szeretettel hívják a kedves híveket november 8-án, pénteken este 6 órára a Desperado étteremben tartandó jótékonysági borkóstolóra és borvásárra. Vendég Ősi Gábor Pincészete lesz Villányból. A megvásárolt borok árának egy részével a rászoruló családok karácsonyi ajándékozását támogathatják. Részvételi szándékukat a korlátozott létszám miatt kérik, hogy Kiss Zoltán sekrestyés úrnál jelezzék.

9. November 9-én, szombaton délután 5 órakor hangversenyt tart a templomban a Benyus Testvérek Kamaraegyüttes. A Benyus-szülők mind a 10 gyermeke zenész lett, s mind a 37 unoka is játszik valamilyen hangszeren. Szeretettel hívnak mindenkit erre a különleges, szívet melengető programra.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 11:53, szerda | Helyi

Elkezdődött az állami autóbuszpark megújulása

Összesen 352 új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft.

2019. November 13. 08:05, szerda | Helyi

Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át a Karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének.

2019. November 13. 07:59, szerda | Helyi

Zivatarokra és széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Szerdán napközben döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de átmenetileg nagyobb területen lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, ekkor rövid időre a nap is kisüthet.

2019. November 12. 16:40, kedd | Helyi

Jelentős változások várhatók a szakképzésben

Tartalmában és módszertanában is átalakul a szakképzés, juttatásai az ösztöndíjak és a munkaszerződések rendszerén alapulnak majd, és módosul a szakképzésben oktatók jogállása