Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 30. 10:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 26. vasárnap - 2018. szeptember 30.

1. Hétfőn Lisieux-i Szent Teréz emléknapja, kedden a Szent Őrzőangyalok emléknapja, csütörtökön pedig Assisi Szent Ferenc emléknapja lesz.

2. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

3. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Jókai utca 1. szám alatti Karitász bolt. Szeretettel várják az érdeklődőket.

4. Október 4-én, csütörtökön elsőcsütörtök lesz, a betegeket otthonaikban felkeresik.

5. Október 5-én, pénteken elsőpéntek lesz, szokás szerint 24 órás szentségimádással.

6. Ugyancsak pénteken este 8 és 9 óra között engesztelő imaóra lesz a kitett Oltáriszentség előtt a kápolnában, amelyre szeretettel hívják mindazokat, akik szeretnének bekapcsolódni Jézus Szentséges Szívének engesztelésébe.

7. Októbertől, az esti szentmisék ½ 6-kor kezdődnek. A Kalmár kápolnában október 7-étől, jövő vasárnaptól délután 4 órakor lesz a szentmise.

8. Októberben, hétfő kivételével minden nap az esti szentmise előtt 5 órakor elimádkozzák a Rózsafüzért a templomban. Mindenkit szeretettel hívnak, hogy közös imádságunkkal kérjük a Szűzanya közbenjárását egyházunkért, hazánkért, papjainkért, családjainkért és templomi közösségünkért.

9. Ugyancsak októberben, elindítják a bérmálásra felkészítő ifjúsági hittant. Csütörtök esténként ½ 7-re várják a plébániára azokat a középiskolás és nyolcadikos ifjakat, akik szeretnének bérmálkozni.

10. Október 7-én, jövő vasárnap az esti, ½ 6-os mise keretében szolgáltatják ki a betegek szentségét. Kérik, hogy aki szeretné felvenni ezt a szentséget (idős kora vagy súlyos betegsége miatt), az szíveskedjen feliratkozni a plébánia irodájában vagy a sekrestyében.

11. Jövő vasárnap terményáldást és hálaadást tartanak. Kérik a kedves híveket, hogy a felajánlott terményeket pénteken estig vigyék be a sekrestyébe.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.