Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 29. 10:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom Plébániája

Hírek az Ótemplomból

Hírek az Ótemplomból

Évközi 30. vasárnap - 2017. október 29.

1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Hétfőn este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör, vagyis a Keresztény Édesapák Körének gyűlését a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden édesapát és leendő édesapát szeretettel várnak.

3. Október 31-én, kedden este ½ 6-kor a Kiskunfélegyházi Esperesi Kerület papjai közösen miséznek a templomban a hívekért, a szerzetesekért és a papságért, hogy Krisztus Urunk evangéliumának minél hitelesebb hirdetői lehessünk a világ számára. Szeretettel hívnak mindenkit erre a szép, közös imádságos alkalomra.

4. November 1-jén, szerdán Mindenszentek ünnepe lesz. Örömmel ünnepeljük mindazokat, akik már a boldog örök élet részesei. Ez az ünnep parancsolt ünnep. A szentmisék reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 6 órakor lesznek. Akik a temetőket ájtatos lélekkel látogatják és imádkoznak az elhunytakért, november 1-je és 8-a között minden nap teljes búcsút nyerhetnek. A teljes búcsú elnyerésének feltételei: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.

5. November 2-án, csütörtökön, Halottak Napján, szintén reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 6 órakor lesznek a szentmisék.

6. Sírszenteléseket tartanak november 1-én, szerdán az Alsótemetőben, november 2-án, csütörtökön pedig a Felsőtemetőben, délután 2 órától. Akik szeretnék hozzátartozóik sírjait megszenteltetni, azok a plébániahivatalban iratkozhatnak fel.

7. November 2-án, csütörtökön első csütörtök lesz, a betegeket otthonaikban felkeresik.

8. November 3-án, pénteken elsőpéntek, reggel 6 órától szokás szerint 24 órás szentségimádással.

9. November 4-én, szombaton Kiskunfélegyházán lesz az egyházmegyei ifjúsági találkozó. Délután 3 órakor érseki szentmise lesz a templomban, amelyre szeretettel várják a híveket.

10. November 8-án a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében, este 6 órakor előadást tart Rónaszéki Gábor plébános „Szigorúan nyilvános” címmel papokról, szerzetesekről és hívekről, az Ótemplom felújított Közösségi Házában (Jókai u. 28.).

11. Szeretettel hívják a kedves híveket november 10-én, pénteken este ½ 7-re a Desperado étteremben tartandó jótékonysági borkóstolóra és borvásárra. Vendég az Ősi Pincészet lesz Villányból. A megvásárolt borok árának egy részével a rászoruló családok karácsonyi ajándékozását támogathatják. Részvételi szándékukat a korlátozott létszám miatt kérik, hogy Kiss Zoltán sekrestyés úrnál jelezzék.

Áldott vasárnapot kívánunk mindannyiuknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.