Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Október 08. 11:07, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István templom plébániája

Hírek a Szent István templomból

Hírek a Szent István templomból

Szűz Mária, Magyarok nagyasszonya főünnepe – 2023. október 8.

Most vasárnap, délután 4 órakor tartják a Rózsafüzér-társulat találkozóját. Várják azok jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni a társulathoz.

Októberben minden nap közösen imádkozzák a rózsafüzért a templomban. Hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt ¼ 5-től.

Október 14-én, szombaton délelőtt 10 órától ministránsfoglalkozás lesz. Hívják és várják azokat, akik szeretnének az oltárszolgálatokban részt venni.

Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 14-én Szabadkígyós, Doboz és Békéscsaba útvonalon. Indulás reggel 8 órakor a plébánia előtti parkolóból, érkezés az esti órákban. Ellátásról mindenki maga gondoskodjon.

Október 15-én, jövő vasárnap az este 5 órakor kezdődő szentmisére és az utána következő találkozóra hívják és várják az elsőáldozásra készül gyerekek szüleit.

Október 29-én, vasárnap délelőtt a ½ 11-es szentmisében tartják a jubiláló házaspárok közös hálaadását. Kérik a házassági évfordulójukat ünneplő párokat, jelentkezzenek a plébánián.

A következő napokban, hetekben nagyon sok szabad szentmise van. Akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára.

Elkészült a templomunk vetítőrendszere. Nagyméretű TV készüléken láthatóak az imádságok és az énekszövegek. Akinek van lehetősége, kérik, hogy járuljon hozzá a költségekhez. Adományaikat Isten fizesse meg.

A Mária Rádió jelenleg nem fogható Kiskunfélegyházán, de ezen szeretnének változtatni. Kecskeméti egyházközségekkel összefogva megfelelő aláírás összegyűjtésével elősegíthetik, hogy városunkban és környékén fogható legyen a Mária Rádió adása. Aláírásukkal (amelyhez személyi igazolvány szükséges) a sekrestyében vagy a plébánián járulhatnak hozzá a kezdeményezéshez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)