Városlista
2023. december 8, péntek - Mária

Hírek

2023. Október 01. 11:55, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István templom plébániája

Hírek a Szent István templomból

Hírek a Szent István templomból

2023. október 1. - Évközi 26. vasárnap

Október hónapban minden nap közösen imádkozzuk a rózsafüzért a templomban. Hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap pedig az esti szentmise előtt ¼ 5-től.

Csütörtökön délután 4 órakor szentség kitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

Szombaton délelőtt 10 órától ministráns foglalkozás lesz. Hívjuk és várjuk azokat, akik szeretnének az oltárszolgálatokban részt venni!

Jövő vasárnap, október 8-án délután 4 órakor tartjuk a Rózsafüzér társulat találkozóját. Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének csatlakozni a Társulathoz. Kérjük a koszorú vezetőket, hogy egyeztetett időpontban jöjjenek be a Plébániára adategyeztetésre!

Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szervezünk október 14-én Szabadkígyós, Doboz és Békéscsaba útvonalon. Indulás reggel 8 órakor a Plébánia előtti parkolóból, érkezés az esti órákban. Ellátásról mindenki maga gondoskodjon!

Elkészült templomunk vetítőrendszere. Nagyméretű TV készüléken láthatóak az imádság és énekszövegek. Akinek van lehetősége járuljon hozzá a költségekhez. Adományaikat Isten fizesse meg!

Dr. Bábel Balázs érsek atya megalapította a Szent Asztrik Imaközösséget azzal a céllal, hogy papi és szerzetesi hívatásokért imádkozzunk. Ehhez csatlakozva minden szentmise záró áldása előtt erre a szándékra imádkozunk.
A Szent Asztrik Imaközösség imádsága hívatásokért:
Köszönjük papjainkat, akik feléd vezetnek, segítenek bennünket életünk útjain. Szenteld meg őket, hogy szentek legyenek, és szentül szolgáltassák ki szentségeidet!
Óvd meg őket a veszélyektől és adj nekik sok neked tetsző örömet bennünk Téged szolgáló életükben!
Adj új papi és szerzetesi hivatásokat!
Hívj szolgálatodba fiatal fiúkat és lányokat, és ha Neked úgy tetszik, hívj az én családomból is, hogy ők magukat neked adva, a világról lemondva neked tetsző, boldog életet éljenek!
Szűz Mária, az Egyház és a papok Édesanyja, könyörögj érettünk!
Ámen

A Mária Rádió jelenleg nem fogható Kiskunfélegyházán, de ezen szeretnénk változtatni. Kecskeméti egyházközségekkel összefogva megfelelő aláírás összegyűjtésével elősegíthetjük, hogy városunkban és környékén fogható legyen a Mária Rádió adása. Aláírásunkkal (amelyhez személyi igazolvány szükséges) a sekrestyében vagy a plébánián járulhatunk hozzá a kezdeményezéshez

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 07. 16:54, csütörtök | Helyi

Mikulás nap angolul

Angol versenyt rendezett a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium.

2023. December 07. 16:48, csütörtök | Helyi

Mézeskalács lámpás

A Batthyány Lajos Általános Iskola is hozzájárult alkotásával a mézeskalács meseváros létrejöttéhez.

2023. December 07. 11:15, csütörtök | Helyi

Lopás miatt keresi a félegyházi rendőrség a képen látható férfit

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a férfi megtalálása érdekében.

2023. December 06. 14:15, szerda | Helyi

Ismét ittas női sofőrt igazoltattak Kiskunfélegyházán a rendőrök

Mint arról egy héttel korábban hírt adtunk, Kiskunfélegyházán egy 23 éves nő jogosítványát vették el a rendőrök és indítottak ellene büntetőeljárást, mert ittasan vezetett.