Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Szeptember 10. 08:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István templom plébániája

Hírek a Szent István templomból

Hírek a Szent István templomból

Évközi 23. vasárnap – 2023. szeptember 10.

Most vasárnap a 9 órakor kezdődő szentmisében tartják a hittanosok évnyitóját. A szentmise keretében táskaszentelés is lesz.

Vasárnap délután 5 órakor kezdődik a Rózsafüzér-társulat találkozója a templomban.

A templomi hirdetőtáblán is részletesen olvashatóak az Ótemplomi „Mária-napok” eseményei:

Szeptember 10-én, vasárnap Veni Sancte – egyházi tanévnyitó az iskolatáskák megáldásával a 9 és a 18 órai szentmisék keretében.
Szeptember 11-én, hétfőn a betegek kenetének kiszolgáltatása a délután 6 órai misén, előtte 5 órától gyóntatás lesz.
Szeptember 12-én, kedden, 18 órától szentmisét és előadást tart Ft. Bese Gergő atya.
Másnap, szeptember 13-án, szerdán Szent Fatimára emlékeznek 11:30-tól rózsafüzér-imádsággal, majd 12 órától ünnepi szentmisével.
A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, szeptember 14-én, csütörtökön 18 órától gitáros szentmise majd szentségimádás és dicsőítés lesz a templomban.
A Mária-napok szeptember 15-én, pénteken Kálvária-búcsúval zárulnak, a fájdalmas Szűzanya ünnepén szentmise lesz Ft. Tompa Szabolcs újmisés atyával. Rossz idő esetén helyszín az Ótemplom.

Szeretettel hívnak mindenkit szeptember 22-én, pénteken este 7 órakor a közösségi házban tartandó Taize imaalkalomra. Az alkalom végén agapé is lesz, amelyre szeretettel elfogadnak aprósüteményeket.

Két hét múlva, szeptember 24-én, vasárnap délután 4 órakor lesz az idősek, betegek miséje. A szentmisében szolgáltatják ki a betegek kenetét. Előtte 3 órától már lesz gyónási lehetőség.

Jótékonysági orgona koncert lesz a templomban Kárpátalja megsegítésére szeptember 30-án, szombaton este 6 órakor. Tájékoztató plakát a templomi hirdetőtáblán látható.

Egyházközségi zarándoklatot, kirándulást szerveznek október 14-én, szombaton Szabadkígyós, Doboz és Békéscsaba útvonalon. A részvételi díj 6000 forint személyenként. Ez az összeg az útiköltség és a belépőjegyek ára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)