Városlista
2019. november 13, szerda - Szilvia

Hírek

2019. Október 20. 08:48, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István Templom plébániája

Hírek a Szent István Templomból

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

1. Most vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz azoknak a családoknak, akik kérik gyermekeik felkészítését az elsőáldozásra.

2. Októberben hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdik a közös Rózsafüzér-imádságot.

3. Nagyon sok szabad szentmise van a következő napokban, hetekben. Kérik a híveket, menjenek be a plébániára, írassak szentmisét élő, beteg és meghalt hozzátartozóikért, családtagjaikért.

4. Október 27-én, vasárnap a ½ 11-es szentmisében tartják a jubiláló házastársak közös hálaadó szentmiséjét. Várják a plébánián a házassági évfordulójukat ünneplő házastársak jelentkezését.

5. Jövő vasárnap és Mindenszentek napján a Felsőtemetőben 2 órától, az Alsótemetőben 3 órától végzik a sírszentelést. Akik szeretnék elhunyt hozzátartozójuk síremlékét megszenteltetni, jelentkezzenek a plébánián!

6. Pénteken délután 3 órakor hittanórát tartanak a Móra Ferenc Gimnáziumban. Mivel nagyon kicsi az érdeklődés ezért kérik a nagyszülőket, keresztszülőket és természetesen a szülőket is, biztassák a középiskolás korú fiataljaikat a hittanórán való részvételre.

7. Jövő évi kalendáriumok, falinaptárak kaphatók a sekrestyében és a plébánián.

8. Egyházmegyei ifjúsági nap lesz november 16-án. Részletes információt Pecsmán Viktor atya ad.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 11:53, szerda | Helyi

Elkezdődött az állami autóbuszpark megújulása

Összesen 352 új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft.

2019. November 13. 08:05, szerda | Helyi

Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át a Karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének.

2019. November 13. 07:59, szerda | Helyi

Zivatarokra és széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Szerdán napközben döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég, de átmenetileg nagyobb területen lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet, ekkor rövid időre a nap is kisüthet.

2019. November 12. 16:40, kedd | Helyi

Jelentős változások várhatók a szakképzésben

Tartalmában és módszertanában is átalakul a szakképzés, juttatásai az ösztöndíjak és a munkaszerződések rendszerén alapulnak majd, és módosul a szakképzésben oktatók jogállása