Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Szeptember 01. 12:17, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István Templom plébániája

Hírek a Szent István Templomból

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 22. vasárnap - 2019. szeptember 1.

1. Vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

2. Elkezdődik az iskolákban a tanítás. Kérik a családokat, gondoskodjanak róla, hogy gyermekeik a vasárnapi szentmiséken is részt vegyenek.

3. Csütörtökön délután 6 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

4. Szeptember 8-án, jövő vasárnap 9 órakor tartják a hittanosok tanévnyitó szentmiséjét. Kérik, hogy gyerekek vigyék el táskáikat, mert a szentmisében táskaszentelést végeznek.

5. Szeptember 7-én és 8-án tartják Petőfiszállás-Pálosszentkúton a Kisasszony napi búcsút. A 10 órai ünnepi szentmisére kerékpáros zarándoklatot szervez a két plébánia. Indulás reggel ½ 8-kor az Ótemplom elől. Ellátásról és láthatósági mellényről mindenki gondoskodjon!

6. Szeptember 8-án, jövő vasárnap délután 6-kor kezdődik Rózsafüzér-társulat összejövetele.

7. Szentségimádás iskolája címmel, kurzust hirdet a két egyházközség mindenki számára. Célja, hogy elmélyülést és személyesebb imaéletet gyakoroljanak az Oltáriszentség előtt. Ez egy 12 részes, havonta egy 30 perces alkalmat jelent, tematikus felépítésben. Ezen alkalmak felváltva a két templomban valósulnak meg, amelyeket előre meghirdetnek. A részvétel ingyenes, s bármikor be lehet
csatlakozni.

8. Október 13-án bérmálás lesz a templomban. Akik jelentkeztek a bérmálásra azok részére szeptember 13-án, pénteken délután 6 órakor közös előkészítő kezdődik a plébánián.

9. Egyházközségi zarándoklatot szerveznek október 19-én, szombaton Egerszalók és Eger útvonalon. A részvételi díj 4000 forint személyenként. Érdeklődni és jelentkezni lehet a plébánián az összeg befizetésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.