Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 16. 09:46, vasárnap | Helyi
Forrás: Szent István Templom plébániája

Hírek a Szent István Templomból

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap - 2016. október 16.

A hét ünnepei: Hétfő: Antióchiai Szent Ignác püspök és egyháztanító emléknapja. Kedd: Szent Lukács evangélista ünnepe. Szombat: Szent II. János Pál pápa emléknapja.
1. Októberben hétköznapokon az esti szentmise után, szombaton és vasárnap az esti szentmise előtt ¼ 6-kor kezdik a közös Rózsafüzér imádságot.

2. A templomi kiállítások október 23-áig, azaz jövő vasárnapig látogathatóak nyitvatartási időben.

3. Most vasárnap délután fél 5-órai kezdettel Taize imaórát tartanak. Az imaalkalmat a Szent István dicsőítő csoport, a Palestrina kamarakórus és a Szent István énekkar vezeti. Szeretettel várják a testvéreket közös imára és éneklésre!

4. Október 21-én, pénteken este a szentmise és a Rózsfűzér után lesz a filmklub következő vetítése a Plébánián.

5. Az október 22-ei zarándoklat reggel 7 órakor indul. Ellátásról mindenki maga gondoskodjon. Várható érkezés az esti órákban.

6. Az október 23-ai ünnepségsorozat részletes programja a templomi hirdetőtáblán olvasható. Az egyházközség is részt vesz az '56-os emlékév városi programjaiban. Október 22-én, szombaton 18 órai kezdettel ünnepi szentmise lesz a templomban, melynek keretében a Constantinum Intézmény Színjátszó Köre a mártírhalált halt pap, Brenner János életéről szóló színdarabot adja elő.

7. Október 30-án, vasárnap a ½ 11-es szentmisében tartják a jubiláló házaspárok közös hálaadó szentmiséjét. Várják a Plébánián a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárok jelentkezését.

8. Sírszentelések lesznek október 29-én, szombaton, október 30-án, vasárnap és november 1-jén, kedden délután 2 órától a Felsőtemetőben, 3 órától az Alsótemetőben. Kérik, hogy akik szeretnék sírjaikat megszenteltetni, a plébánián jelentkezzenek.

9. Jövő évi katolikus kalendáriumok, falinaptárak vásárolhatóak a sekrestyében és a Plébánián 350 Ft-ért.

10. Kérik a kedves híveket, ha anyagi lehetőségeik engedik, fizessék be egyházi adójukat a Plébánián, vagy postai csekken, melyek az újságos asztaltól elvihetőek. Az egyházi adó aktív dolgozók esetében 4000, a nyugdíjasok esetében 3000 Ft évente.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.