Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Március 02. 14:03, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: - Csányi József / polgármester -

HIRDETMÉNY

HIRDETMÉNY

A bírósági ülnökök megválasztásáról

A Kiskunfélegyházi Járásbíróságra 2015. évben 12 ülnök kerül megválasztásra, ebből 5 fő pedagógus. A Kiskunfélegyházi Járásbíróságra jelölt ülnökök megválasztására Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 30-ai ülésén kerül sor.
Az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és az egyesületek - pártok kivételével - jelölik. A fiatalkorúak büntető ügyeiben eljáró bíróság pedagógus ülnökeit a bíróság illetékességi területén működő alapfokú és középfokú nevelési-oktatási intézmények tantestületei jelölik.
Ülnöknek az a 30. életévét betöltött, de 70. életévét el nem ért, magyar állampolgár választható, aki nem áll a cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, továbbá büntetlen előéletű és nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt sem.
A jelöléshez és a jelölés elfogadásához szükséges nyomtatvány, valamint az ülnök jogaira és kötelezettségeire vonatkozó tájékoztató a KiskunfélegyháziPolgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda Titkárságán (Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. I. em. 30.) rendelkezésre áll, illetve letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu honlapról.
A jelölést és az elfogadó nyilatkozatot a fenti címre kell eljuttatni legkésőbb 2015. április 15-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás