Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Január 21. 13:54, péntek | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Hideg és havas lesz a hétvége

Hideg és havas lesz a hétvége

A hétvégén (is) hideg időre számíthatunk, emellett több helyen várható havazás. A következő hét szintén hasonlóan indul majd. Mutatjuk a részleteket!

Pénteken felhőátvonulások várhatók, amelyek mellett napközben több órára kisüt a nap - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Reggel kevés helyen még lehet hózápor, majd hosszabb szünetet követően késő délutántól, estétől várhatóak újabb, északnyugat felől érkező hózáporok. A nyugati, északnyugati szél erős lesz, sok helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható, késő estére 0 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Ilyen idő lesz hétvégén

Szombat délelőtt keleten változóan, az ország nyugati felén-kétharmadán inkább erősen felhős idő lesz a jellemző. Délután többfelé kisüt a nap. A nap első felében az ország nyugati felén-kétharmadán többfelé várható, másutt csak néhol valószínű hószállingózás, havazás; a nyugati megyékben havas eső, eső is előfordulhat. A nap második felében a csapadék visszaszorulhat a Nyugat-Dunántúlra. Délután jellemzően -1, +4 fokot regisztrálhatunk.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon maradhatnak tartósan felhős vagy borult területek, másutt változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon több helyen előfordulhat hószállingózás, havazás. Máshol számottevő csapadék nem valószínű, hószállingózásra inkább az északkeleti megyékben van még esély. A minimum-hőmérséklet általában -8 és 0 fok között várható, a maximum többnyire -2 és +4 fok között alakul

Mire számíthatunk hétfőn?

Hétfőn az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, de nyugat, északnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, de főleg a Dunántúlon helyenként előfordulhat hószállingózás, kisebb havazás. A nyugati megyékben néhol havas eső, ónos eső, eső sem kizárt. A minimum-hőmérséklet általában -9 és -3 fok, a maximum többnyire -4 és +2 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.