Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 14. 17:24, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Hideg Brigitta „Az Év Olvasója”

Hideg Brigitta „Az Év Olvasója”

Az „Év Olvasója” díj átadó ünnepségével és a kalandos nyár című rajzpályázat eredményhirdetésével zárult az Országos Könyvtári Napok helyi rendezvénysorozata október 12-én, a Hattyúházban.

Az „Év Olvasója” díj átadó ünnepségével és a kalandos nyár című rajzpályázat eredményhirdetésével zárult az Országos Könyvtári Napok helyi rendezvénysorozata október 12-én, a Hattyúházban. A rendezvényen Kállainé Vereb Mária, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ igazgatója mondott köszöntőt, közreműködött Pál Attila színművész.

Kállainé Vereb Mária elmondta, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata már közel két évtizedes múltra tekint vissza nemcsak városunkban, hanem országosan is. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség, mint a könyvtárak szakmai szervezete 2006-ban alakította mind tartalmában, mind formájában egységessé az október eleji eseményeket, amellyel népszerűsíteni kívánja a településeken működő könyvtárak hagyományos, és megújuló szolgáltatásait. Az egymásra épülő, a társadalmi változásokra, az emberek igényeire figyelő programsorozat évről évre több ember érdeklődését kelti fel, a könyvtári szolgáltatások iránt országszerte. A múlt évben már 3000 programon 153 ezer résztvevőt regisztráltak a szervező könyvtárosok a hazai könyvtárak összefogásának, és a széleskörű partnerkapcsolatoknak köszönhetően. Idén az ország 857 településének 955 könyvtára 3905 programot szervezett. Országosan a legtöbb program (542) Bács-Kiskun megyében valósult meg. Ez évben az emberi kapcsolatok kerültek a könyvtári napok középpontjába. A hét eseményeit a család, a baráti kapcsolatok, az egymásra figyelés, egymás segítése, a befogadás, és az elfogadás szempontjait szem előtt tartva jártuk körbe.

A köszöntőt követően került kihirdetésre, majd átadásra az „Év Olvasója”, „Az Év Gyermekolvasója”, „Az Év Olvasócsaládja”, „Az Év Betűbölcsise”, „Az Év Könyvtári Segítője” díj.

„Az Év Olvasócsaládja”: Nagy család (Rádóczi Szilvia, Nagy János és az ikrek: Koppány és Vendel)

Kezdetben a Művelődési ház Ringatós foglakozásaikra jártak rendszeresen, majd a Betűbölcsis programokra és a családi szombatjainkra is sokszor eljöttek. Mostanában a matricacseréken is találkozunk velük, vagy a nagymamával. Kölcsönzéskor számítanak szakmai tudásunkra, hogy segítségünkkel a lehető legjobb könyveket vihessék magukkal otthoni olvasásra. Az édesapa is rendszeresen eljön a Betűbölcsikre, példa értékű ahogy gyermekeiket szoktatják, nevelik a könyvtári környezethez. Aktívan részt vettek a jótékonysági gyűjtésekben, számukra öröm volt, hogy adakozhattak.

„Az Év Gyermekolvasója”: Szabó Bence Márk
Egy év alatt a saját nevére 117 db könyvet kölcsönzött. Szinte minden héten jön szüleivel, testvérével a gyermekkönyvtárba. Keresi a különleges, tudományos és sportos könyveket.

„Az év Betűbölcsis” kislánya: Polyák Lili Panna
„Az év Betűbölcsis kisfiúja”: Gyenes Bence
Pici babakoruk óta rendszeresen járnak a Betűbölcsis programokra: Lili és Bence szinte minden foglalkozáson jelen volt. Ezen felül sok családi szombat délelőttöt is együtt töltöttünk velük itt a könyvtárban. Napirendjükbe beépítették a rendszeres könyvtárba járást. Nemcsak programjaink, hanem a könyveink iránt is szívesen érdeklődnek.

„Az Év Könyvtári Segítője”: Cseh Jánosné Etelka nyugdíjas tanárnő. Hosszú évek óta a Mesemondó Találkozók zsűrijének állandó tagja. Minden alkalommal szívesen, nagy szakértelemmel és precizitással volt segítségünkre.

„Az Év Olvasója”: Hideg Brigitta, aki évek óta rendszeres tagja könyvtárunknak. Havonta többször is kölcsönöz. Szombati napokon általában az első olvasóink között üdvözölhetjük. Az újdonságok iránt mindig érdeklődő és nyitott, jól ismeri szolgáltatásainkat. A könyvtárból kölcsönzött könyvekre, mint sajátjára vigyáz. Érdeklődési területe a fantasztikus irodalom. Statisztikánk alapján az idei évben a felnőtt olvasóink közül Ő kölcsönzött intézményünkből a legtöbbet, szám szerint 105 dokumentumot, kiérdemelve ezzel az Év Olvasója díjat Kiskunfélegyházán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.