Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2016. Október 13. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: BK

Hibrid autók Esztergomból?

Hibrid autók Esztergomból?

Nem kizárt, miután a Suzuki a Toyotával való együttműködés mellett döntött.

Együttműködési megállapodást jelentett be a Toyota és a Suzuki: a nagyobbik japán gyártó elsősorban a Suzuki kisebb modellekben szerzett tapasztalatát, míg a Suzuki többek között a Toyota hibrid meghajtás terén szerzett tudását kamatoztatná saját autóiban. A Suzuki korábban a General Motors-al és a Volkswagennel is közösködött, de nem sok babért hozott az együttműködés. A két japán autógyártó összefogása viszont mindkét fél számára előnyös lehet, és nem kizárt, hogy a jövőben a Toyota hibridhajtása akár Esztergomban gyártott modellekben is megjelenhet. Sőt, a megállapodás részletei ugyan nem ismertek, de az esztergomi gyár kapacitását tekintve akár Toyota márkajelzésű modellek gyártására is képes lehet. Korábban már volt példa rá, hogy más autógyártó emblémájával készült járművek készültek Esztergomban: a Fiat konszern Sedici néven árusította a mifelénk SX4-ként ismert kis városi crossovert.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 17:05, hétfő | Belföld

Gombafertőzéseket vizsgáló kutatási program zárult le Szegeden

Különböző gombafertőzések hátterét vizsgáló és új kezelési stratégiák alapjait megteremtő kutatási program zárult le a Szegedi Tudományegyetemen és a Szegedi Biológiai Kutatóközpontban

2021. Október 25. 15:08, hétfő | Belföld

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ

Podcast-sorozatot indított az Egyszülős Központ az egyedülálló szülők mindennapjainak könnyebbé tételéért.

2021. Október 25. 14:05, hétfő | Belföld

Kegyetlen gyilkosok utáni nyomozás zárt le a rendőrsé

A nyomozók befejeztek egy tavalyi gyilkossági ügyet. A 18 órán belül elfogott, azóta letartóztatásban lévő tetteseket védekezésre képtelen személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

2021. Október 25. 09:45, hétfő | Belföld

A kormány tagjait kérdezik a képviselők

A képviselők a kormány tagjainak tehetnek fel kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.