Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2014. Február 11. 19:11, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Hiába a jó termék, ha „nem találja meg” a vevőt

Hiába a jó termék, ha „nem találja meg” a vevőt

Fórumot rendeztek ma (február 11-én) a „Tanyai gazdaságok direktértékesítésének előmozdítása projekt” keretében a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában.

Fórumot rendeztek ma (február 11-én) a „Tanyai gazdaságok direktértékesítésének előmozdítása projekt” keretében a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. A rendezvényt Gál László, a Kamra-túra Egyesület elnöke nyitotta meg. A házigazda iskolát Rózsa Pál igazgató mutatta be a részvevőknek.

Gál László Kamra-túra Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, az elmúlt évek során meghirdetett tanyafejlesztési program új kereteket szabott, ezáltal új lehetőséget nyitott meg mind a tanyai gazdálkodók, mind más helyi/térségi szereplők (önkormányzatok, kamarák, civil szervezetek) számára. A most elnyert támogatást a tanyai gazdaságok piacra jutása segítését célzó projektek megvalósítására fordítják. A projekt az Agrárkamara által létrehozott „Kamra-túra” Homokháti Gazdaudvar Hálózat termékeinek népszerűsítésére, a Homokháti védjegy bevezetésére, a kistermelő gazdálkodók ismereteinek bővítésére irányul. Hiába ugyanis a jó termék, ha „nem találja meg” a vevőt.

A rendezvény keretében Dr. Viski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője „A Tanyafejlesztési program tapasztalatai, jövőkép” címmel tartott előadást. A rövid élelmiszerlánc (direktértékesítés) jelentőségéről a kistermelésben, tervekről és a lehetőségekről Juhász Anikó, NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság a tervezési referense, az alternatív jövedelemszerzési lehetőségekről dr. Kecskés László, a BKM Önkormányzat Területfejlesztési Iroda vezetője beszélt. A mezőgazdasági ágazatot érintő 2014. évi adózási szabályok változásairól Mák Sándorné pénzügyi tanácsadó, míg a gazdálkodás aktuális kérdéseiről (különös tekintettel földügyekre) Csányi György falugazdász tartott előadást. A fórum konzultációval, majd kötetlen beszélgetéssel zárult. A rendezvény a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával, a Tanyafejlesztési Program keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:05, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. február 18. - Nagyböjt 1. vasárnapja

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. február 25. - Nagyböjt 2. vasárnapja

2024. Február 24. 18:47, szombat | Helyi

Új igazgató a kecskeméti Mercedes gyárban

Jens Bühlert nevezték ki a német autógyár kecskeméti egységének élére.

2024. Február 24. 08:04, szombat | Helyi

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között