Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Február 11. 19:11, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Hiába a jó termék, ha „nem találja meg” a vevőt

Hiába a jó termék, ha „nem találja meg” a vevőt

Fórumot rendeztek ma (február 11-én) a „Tanyai gazdaságok direktértékesítésének előmozdítása projekt” keretében a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában.

Fórumot rendeztek ma (február 11-én) a „Tanyai gazdaságok direktértékesítésének előmozdítása projekt” keretében a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskolában. A rendezvényt Gál László, a Kamra-túra Egyesület elnöke nyitotta meg. A házigazda iskolát Rózsa Pál igazgató mutatta be a részvevőknek.

Gál László Kamra-túra Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, az elmúlt évek során meghirdetett tanyafejlesztési program új kereteket szabott, ezáltal új lehetőséget nyitott meg mind a tanyai gazdálkodók, mind más helyi/térségi szereplők (önkormányzatok, kamarák, civil szervezetek) számára. A most elnyert támogatást a tanyai gazdaságok piacra jutása segítését célzó projektek megvalósítására fordítják. A projekt az Agrárkamara által létrehozott „Kamra-túra” Homokháti Gazdaudvar Hálózat termékeinek népszerűsítésére, a Homokháti védjegy bevezetésére, a kistermelő gazdálkodók ismereteinek bővítésére irányul. Hiába ugyanis a jó termék, ha „nem találja meg” a vevőt.

A rendezvény keretében Dr. Viski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője „A Tanyafejlesztési program tapasztalatai, jövőkép” címmel tartott előadást. A rövid élelmiszerlánc (direktértékesítés) jelentőségéről a kistermelésben, tervekről és a lehetőségekről Juhász Anikó, NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság a tervezési referense, az alternatív jövedelemszerzési lehetőségekről dr. Kecskés László, a BKM Önkormányzat Területfejlesztési Iroda vezetője beszélt. A mezőgazdasági ágazatot érintő 2014. évi adózási szabályok változásairól Mák Sándorné pénzügyi tanácsadó, míg a gazdálkodás aktuális kérdéseiről (különös tekintettel földügyekre) Csányi György falugazdász tartott előadást. A fórum konzultációval, majd kötetlen beszélgetéssel zárult. A rendezvény a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával, a Tanyafejlesztési Program keretében valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.