Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2015. December 10. 12:53, csütörtök | Helyi
Forrás: vs.hu

Hétvégén nem lesz mindegy, Magyarország melyik felén él

Hétvégén nem lesz mindegy, Magyarország melyik felén él

A Dunántúlon lesz esély a napsütésre, keleten nem. De addig még lesz gyenge eső, hószállingózás és ónos szitálás is.

Csütörtökön eleinte borult, párás időre számíthatunk szórványos vegyes csapadékkal: nagyrészt szitálás, gyenge eső lesz, de a magasabban fekvő tájakon ónos szitálás, hószállingózás is lehet. Délután aztán északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet. Megélénkül, északnyugaton megerősödik a szél, kitisztul a levegő. A hőmérséklet reggel 0 és 5, délután 4 és 9 fok között alakul – írja a köpönyeg.hu.

Pénteken az ország északnyugati tájain változóan felhős idő lesz legalább néhány órás napsütéssel. Máshol erősen felhős, párás időre van kilátás, több helyen tartós köddel. A délnyugati szél megélénkül. Reggel 0, délután 5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén kettősség jellemzi majd Magyarország időjárását: a Dunántúlon változóan felhős idő lesz, tehát itt napsütésre is esély van; a Dunától keletre viszont továbbra is sok felhő lesz, és jellemző marad a párásság. A csúcshőmérséklet mindkét nap +5, +7 fok körül alakul.

Hétfőn marad az eseménytelen, a sokéves átlagnál néhány fokkal enyhébb idő. Napos és tartósan párás, ködfelhős területek váltakoznak. 7 fok körül alakul a maximum.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.